Bu muhtarların partide ne işi var?

Muhtarlar her siyasi partiden görüşü olan vatandaşların oylarıyla seçilen kişilerdir.

Mahallede yapılması gereken işleri imece usulü ile gerçekleştirmekle görevli olan muhtarlar, aynı zamanda genel yönetimin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükümet emirlerini halka duyurur, mahalle içinde dirlik ve düzeni sağlar. Fakat bazı muhtarlar var ki sanki halk tarafından seçilmemiş de bir siyasi parti tarafından atanmış gibi davranmaktalar. Önceki gün AK Parti Derince İlçe Teşkilatı bir resim paylaştı. Resimde SKM çalışma programından bahsediliyordu. Ve bu SKM’de iki mahalle muhtarı görev yapıyordu. İlçe başkanı İbrahim Şirin’in hemen yanı başında SKM’de görevli Çınarlı Mahalle Muhtarı İbrahim Sümer ve Mersincik Mahalle Muhtarı Ömer Ok bulunuyor. Derince’de her partiden oy alarak seçilmiş olan bu iki mahalle muhtarının AK Parti Derince Teşkilatı’nda Seçim Koordinasyon Merkezi’nde görev yapması ne kadar doğru peki? Bir kere yasal olarak muhtarlar bir siyasi partide görev yapamazlar. Bu suçtur. Eğer ki görev yapmak istiyorlarsa rozetlerini muhtarlığa bırakıp gidip istedikleri partide siyaset yapabilirler. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. Ama eğer ki muhtarsan ve her siyasi parti görüşlü vatandaştan oy almışsan, gidip de istediğin partide görev yapamazsın. Bu sana oy veren vatandaşlara karşı saygısızlıktır. İbrahim Sümer ve Ömer Ok; AK Partili olabilirsiniz, bu çok normal bir şey. Ama partinizi çok seviyorsanız gidin istifa edin ve partide nasıl çalışmak istiyorsanız öyle yapın. Buna da kimse bir şey demez. Ama hem muhtar olacaksın, hem de AK Parti’de SKM’de görev yapacaksın. Olmaz. Bakın sizin ilçe başkanınız İbrahim Şirin, partisini çok sevdiği için Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden istifa etti ve ilçe başkanı oldu. Partisi işinden daha önemli olduğu için 1500 TL maaş aldığı belediyedeki işinden istifa etti ve aday oldu. Şimdi ilçe başkanı. Hiçbir yerde de çalışmıyor. Nasıl olsa gönül verdiği AK Parti ona bakıyor. Sizde istifa edin, ilçe başkanınız gibi parti kanalıyla para kazanın. Ne uğraşıyorsunuz ki mahalle muhtarlığıyla?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ümit Rende - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.