AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE BİR KAMPÜS OLDU

Körfez Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilerek eğitime başlanan Körfez Kampüsü’nü gezen Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “AB standartlarının üstünde bir bina oldu. Böyle bir kampüs benim de hayalimdi” dedi.

AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE BİR KAMPÜS OLDU
AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE BİR KAMPÜS OLDU
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile birlikte Körfez Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilen Körfez Kampüsü’nde incelemelerde bulundu. İlk etapta Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda bin 800 öğrencinin eğitim göreceği kampüste 200 öğretim görevlisi olacak. Kampüsü gezen ve beğendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Böyle bir kampüs benim için de hayaldi” dedi.

ADETA BİR ÜNİVERSİTE

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür eden Sadettin Hülagü, “Bugün 86 bin öğrencisi olan Kocaeli Üniversitesi’ndeki tüm fakültelerdeki İngilizce hazırlık okuyacak öğrencilerimiz bu kampüste eğitim görecek. Küçük bir üniversite burası. Kocaeli Üniversitesi’ne yeni başlayacak olan öğrencilerimiz ilk burasıyla karşılaşacak. 7-8 sene önce üniversite senatosundayken içimde bir hayal vardı. 25-30 kişilik sınıflarda öğrencilerin dil eğitimi almalarıydı.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bugün bu hayal daha genişletilmiş hali ile Körfez Kampüsü’nde hayata geçiyor. Gerçekten Avrupa standartlarının üstünde bir bina oldu. Bu yıl 1.800 öğrenci, önümüzdeki iki yıl 3 bin ve sonrasında da 4 bin öğrencinin eğitim göreceği dev bir kampüs. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Avrupa çapında bir eğitim yuvası olacak. Başkanımız İsmail Baran beyefendiye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “Kocaeli Üniversitesi, ülkemizin ve Avrupanın en müstesna üniversitelerinden. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine bir katkı da bizler sunabildiysek ne mutlu. 22 bin metrekarelik alan üzerine inşaa ettiğimiz kampüs eğitim camiamız için hayırlı olsun. Kocaeli Üniversitemize tahsis ettik. Ülkemizi 2023-2071 hedeflerine taşıyacak olan gençlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Baran’ın konuşmasının ardından heyet incelemelerde bulundu.

08 Eki 2018 - 22:13 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.