Kocaeli müzikle buluşuyor

Türk Tasavvuf, Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve Çocuk Koroları kurulacak...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür hayatına yönelik yeni bir projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. “Kocaeli Müzikle Buluşuyor” adı verilen proje kapsamında Türk Tasavvuf, Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve Çocuk Koroları kurulacak. Vatandaşlardan oluşacak korolar için başvuru süresi başladı.

VATANDAŞLARDAN OLUŞACAK

Tasavvuf ve Türk Halk Müziği Koroları için yaş aralığı 17- 30 olarak belirlendi. Türk Sanat Müziği Korosu için ise yaş kıstası bulunmuyor. Çocuk Korosu da 7-12 yaş arasındaki çocuklardan meydana gelecek.

KONSERVATUVAR EĞİTMENLERİ ÇALIŞTIRACAK

Koroları Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenleri çalıştıracak. Tasavvuf Müziği Korosu’nu Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Türk Sanat Müziği Korosunu Neşe Sarısözen Adalı, Türk Halk Müziği Korosu’nu Nuray Polat, Çocuk Korosu’nu ise Sinan Hesapçıoğlu çalıştıracak. Koro çalışmaları ise Ekim ayının ilk haftasından itibaren başlayacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Korolara katılmak isteyenler için ise başvuru süresi başladı. Başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi’ne yapılacak. Başvuru sırasında vatandaşlardan iki fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. Vatandaşlar detaylı bilgiyi Büyükşehir Belediyesi’nin 441 11 41 nolu Çağrı Merkezi Birimi’nden edinebilir.

28 Eyl 2013 - 11:51 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.