Efe: 2016 risk ve fırsat yılı olacak

Körfez Ticaret Odası (KTO) şubat ayı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Mustafa Efe, 2016 yılının risk ve fırsatlar yılı olacağını söyledi...

KTO Salonu’ndaki toplantıya Ankara patlamasını ve terör saldırısını kınayıp, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Başkan Efe, daha sonra ekonomik konulara değindi. Hükümetten isteklerini sırlayan Mustafa Efe, vergi, OSB’lerde yetki karmaşasının ortadan kaldırılması, bürokratik işlemlerin azaltılması, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirme ve uygulama birliğinin sağlanması gibi konulardaki sıkıntıların ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Çevre coğrafyamızdan kaynaklı çalkantılar, FED’in faiz arttırma sürecinin hızlanması, terör olayları, ülke kredi notumuzun düşmesi ihtimali gibi konuların Türkiye’yi bekleyen riskler olduğunu anlatan KTO Başkanı Efe, şöyle devam etti:

“Hükümetimizin eylem planının yapısal reformlara odaklanması, AB Sürecinin yeniden canlanması, Petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki gerilemenin dış kaynak ihtiyacımızı azaltması, kamu bütçesindeki sıkı duruşun sürdürülmesi, özel sektörümüzün risk yönetimi konusundaki tecrübesi da 2016 yılının fırsatlarıdır”

24 Şub 2016 - 17:01 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.