Elektrik ve doğalgaza indirim müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda "Yılbaşından itibaren, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca doğalgazda da yüzde 10 indirim olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde vermeye devam ediyor. "Bölgesel istihdam teşvkini bir yıl daha uzatıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan "Ayrıca konutlarda da yılbaşından itibaren indirim geçerli olacak" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarının satır başları:

''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi kabul edildi. İmkanları en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Topladığımız her 100 TL'lik verginin 86 TL'sini faiz giderlerine ayırıyorduk. Bu oran yüzde 10'a geriledi. 2019'da işsizlik oranını tekrar tek haneli rakamlara çekeceğiz.

Dünyanın 12. büyük ekonomisi olacağız

Önümüzdeki yıl satın alma paritesine göre dünyanın 13. Büyük ekonomisi olmaktan 12’ciliğe yükseleceğiz. Satın alma paritesi döviz kurundan etkilenmediği için ülkelerin ve toplumların gerçek ekonomi gücünü göstermesi bakımından önemlidir. 2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Eğitime ayırdığımız kaynağı bütçenin yüzde 17’sine denk gelen 161 milyar liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Altyapı yatırımları için 65.1 milyar lira. Belediyelerimize ve il özel idarelerimize 93,6 milyar lira aktarıyoruz

Tarım sektörü için 26.5 milyar lira. Ana muhalefetin sözcüsü çıkmış konuşuyor, esnaf kepenklerini kapattı diyor, çiftçi tarlalarını satıyor diyor. Burada rakamları açıklıyorum. Bunlar resmi bütçeden. Sen size ait olan hayali bütçeden konuşuyorsun.

İhracat yüzümüzü güldürüyor

2019 bütçe kanunu ile 2017 kesin hesap kanununun milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonu 170 milyar dolar rakamını göreceğiz. Önümüzdeki yıl satın alma paritesinde 12. sıraya yükseleceğiz. Bugüne kadar hep çiftçi ve esnafın yanında olduk. Bireysel emeklilik sisteminde katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın bunu unutmamalıyız. Ekonomiyi canlandırmak için vazgeçtiğimiz ÖTV tutarı 8 milyar liranın üzerinde.

Konutta elektrik ve doğal gaza yüzde 10 indirim

Yılbaşından itibaren, bunu Bay Kemal'in dinlemesi lazım, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve KOBİ'ler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazda yüzde 10'luk indirime gidiyoruz.

Asgari ücret desteği devam edecek

Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. 51 il ve 2 ilçede işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018’de 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 12 ay devam ettireceğiz. İş dünyamıza da istihdam alanında katkı sağlamak için bazı destekleri uygulamaya geçiriyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti 2019 yılı için 2 bin 20 lira olarak açıklandı. İşveren, işçi tüm sendikalara burada ittifakla kararı aldılar, bakanımız da açıklamayı yaptı.''

25 Ara 2018 - 13:42 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.