KTO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Körfez Ticaret Odası kadın girişimciliğini desteklemek ve yerel kalkınma destekleri  kapsamında  Ticaret İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman ve Tarım İl Müdürlüğü, Körfez Kaymakamlığı ve Kadın Girişimciler İcra Kurulu İşbirliği ve Girişimci adaylarının katılımı ile Kooperatifleşme Eğitimi gerçekleştirildi.

KATILIM GENİŞ OLDU

Körfez Ticaret Odası kadın girişimciliğini desteklemek ve yerel kalkınma destekleri kapsamında Ticaret İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman ve Tarım İl Müdürlüğü, Körfez Kaymakamlığı ve Kadın Girişimciler İcra Kurulu İşbirliği ve Girişimci adaylarının katılımı ile Kooperatifleşme Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime Ticaret İl Müdürü Sayın Veysi Uzunkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Bekir Yümnü, Tarım Orman ve İl Müdür Vekili Sayın Kerim Mete ve Girişimci Adayları Katılım Sağladı.

KOOPERATİFÇİLİK DETAYLI OLARAK ANLATILDI

Kooperatifçilik eğitiminde Kooperatifçiliğe giriş, Pazarlama ve e-ticaret, ve kadın kooperatifçilikleri için destek ve teşvikler Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Uzmanı Memnune Sıla Ültanır tarafından girişimci adayları ile paylaşılırken, Türkiye’de ki kadın kooperatiflerinin başarılı serivenleri de sinevizyon şeklinde katılımcılarla paylaşıldı.

ÖZTÜRK ‘’KADINLARIMIZIN BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOK’’

Kooperatifçilik eğitimi açılış konuşmasını gerçekleştiren Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ‘’ Şüphesiz bu değerin bilincinde gerek kadın girişimciler kurulumuzun faaliyetlerini önemsiyor ve mümkün olan azami desteği vermeye gayret ediyoruz. Organizasyon yeteneği yüksek, birden fazla işi aynı anda koordine edebilen, analiz kabiliyeti gelişmiş ve pratik olmaları nedeniyle kadınlar aslına bakarsanız yapıları itibariyle girişimci olmaya hazırlar. Geleceğimiz için kadınların işgücüne ekonomik hayata katılmaları gerekiyor. Kadın girişimciliğinin gelişmesi yönünde yapacağınız her bir çalışma gelecek için büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bugün eğitimi verilecek olan ‘kooperatifçilik’ konusu birlik ve beraberlik anlayışını temel alması nedeniyle oldukça önemli bir husus. Takdir edersiniz ki kadınların bir araya gelerek başarıya ulaştıramayacağı hiçbir şey yok’’ dedi.

#

12 Eyl 2019 - 15:19 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.