ZEYTİNOĞLU: 2017’NİN İLK AYINDA İHRACATTA İYİ BAŞLADIK

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Ocak ayında ihracatımız yüzde 18,1 artarak 11,3 milyar dolar, ithalatımız 14,7 artarak 15,4 milyar dolar oldu. 2017 yılına rekor seviyede bir ihracat artışıyla başladık. Bu artışı ekonomide düzelme sinyali olarak görüyoruz” dedi.

Ocak ayında en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında Irak’ın tekrar ikinci sıraya yerleştiğini ve BAE’ne yapılan ihracattaki yüzde 136 artışın dikkat çekici olduğunu söyledi. Ara malları ithalatındaki yüzde 20,5 artışı değerlendiren Zeytinoğlu, “İthalatımızın önemli kalemi olan ara malı ithalatındaki artışı üretim açısından olumlu değerlendiriyoruz. Diğer taraftan tüketim malı ithalatımızın yüzde 4,3 gerilemesi de olumlu bir gelişme.” dedi. Zeytinoğlu, “Uygulamaya konulan reformların daha somut sonuçlarının 2017 yılında görülebileceğini belirtmiştik. Gerek iç pazarda gerek ihracat pazarlarında canlanma ile üretimde de beklenen sıçramanın görüleceğini düşünüyoruz. Ocak ayı dış ticaret verileri de bu görüşümüzü destekler yönde gerçekleşti.” dedi.

02 Şub 2017 - 22:04 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.