En iyi listeyi CHP yaptı

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde siyasi partilerin milletvekili adayları açıklandı. Herkesin aylardır merakla beklediği milletvekili adaylarının açıklanması birçok kesim tarafından sürpriz netice olarak değerlendirildi. Üç büyük partinin listesine bakıldığı zaman gerçekten bazı sürpriz isimler listede yer aldı. Ve de bazı güçlü isimlerin listede yer almaması da dikkat çekti. Şimdi üç büyük parti, yani AKP, CHP ve MHP’yi değerlendirdiğimiz zaman bana göre en iyi listeyi CHP yaptı. Ciddi bir değişikliğe imza atan CHP’de mevcut milletvekillerinden sadece Haydar Akar listede yer aldı. İlk sıra bayan milletvekili, 3. Sıra Gebze’den bir isim, 4. Sırada ise Gölcük’te fazlasıyla sevilen Turan Dumlu yer aldı. Bu liste ile CHP en kötü 3 vekil çıkaracaktır. Geçen seçimlerde hakkı yenilen Turan Dumlu bu dönem fazlasıyla vekilliği hak ediyordu ancak 4. Sıraya konulması yine çok mantıklı. Nedeni ise Dumlu’nun sınırda olmasından ötürü vatandaşlar daha çok oy kazandıracaktır CHP’ye. AKP’de ise mevcut vekillerden Mehmet Ali Okur’un aday gösterilmeyeceği beklenen bir sonuçtu. Eski il başkanı Mahmut Civelek’in aday gösterilmemesi çoğu kişiyi şaşırttı, birçok kesimi de sevindirdi. AKP’de en büyük sürpriz ise Radiye Sezer Katırcıoğlu ismi idi. MHP’de pek sürpriz olmadı. Zaten 1. ve 2. Sırada Saffet Sancaklı ile Lütfü Türkkan’ın olacağını herkes tahmin ediyor. Fakat teşkilatlar Sancaklı’yı istemiyordu. Şimdi MHP’liler Sancaklı için ne kadar çalışacak o da merak konusu. Ayrıca MHP’nin Gebze’den listeye adam koymaması da çok ilginç bir durum olarak değerlendirildi. Kısacası üç büyük partide bana göre en iyi milletvekili aday sıralamasını ana muhalefet partisi CHP yaptı. Sonuç yine 7+3+1’mi olur başka bir şey mi olur onu bilemem ama CHP’nin aday listesini beğendiğimi söyleyebilirim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ümit Rende - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.