29.Kent Bayramlaşması gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kocaeli Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği 29. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, siyasi partiler, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kocaeli Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği 29. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, siyasi partiler, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kent Bayramlaşmasında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık; “Kocaeli tüm gönül coğrafyalarımızdan insanlardan oluşan muhteşem bir şehir. Bu şehre hizmet etmek, hangi siyasi partiden olursak olalım, hangi makamda olursak olalım, bir ayrıcalık. Biz hep birlikte Kocaeliliyiz” dedi.

YOĞUN KATILIM

Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma programına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Genel Sekreter İlhan Bayram, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, CHP Milletvekilli Fatma Kaplan Hürriyet, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İyi Parti İl Başkanı Serdar Kaman, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Serhat Duyar, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, ilçe belediye başkanları, eski milletvekilleri, milletvekili adayları, STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Tüm sivil toplum kuruluşları adına konuşan Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, “29’uncusunu düzenlediğimiz bayramlaşmamıza hoş geldiniz. Kocaeli’nden Türkiye’ye örnek bir mesajdır burası. Türkiye’de ilk ve tektir. Ülkemizin güçlü yürüyüşüne ve kalkınmasına her zaman destek veriyoruz. Biz Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız. Gücümüzü mazlumlar için arttırmalıyız. Herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

“BAYRAMLAR SEVİNÇ, MUTLULUK GÜNÜDÜR”

Sözlerine katılımcıların bayramını tebrik ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bayramlar sevinç mutluluk günüdür. İnşallah tüm bayramlar bütün dünyanın huzuru ve barış içinde, Allah’ın verdiği nimetleri paylaşarak geçsin. Biz bu bayramlarda kardeşçe bir araya geliyoruz. Büyüklerimizi, komşularımızı ve özellikle şehit ailelerimizi asla unutmuyoruz. Cennet gibi bir ülkenin en güzel köşesinde yaşıyoruz. Kentimiz, her geçen gün daha sağlıklı, yaşanabilir bir şehir haline geliyor. Siyasi anlayışımız, şehrimizin gelişmesi için çok önemli. Hepinizin kentimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah tekrar bir araya gelmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“BERABERLİK İÇİN BULUŞUYORUZ”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Bayramlar bizim için önemli ve anlamlı günlerdir. Bu günlerde birlik ve beraberliğimiz için buluşuyoruz. Böyle buluşmalar ülkemize ve dünyaya örnek olsun. Bayramınız mübarek olsun. ” dedi.

“BU ŞEHRE HİZMET ETMEK BİR AYRICALIK”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Rabbim nice bayramlara ulaşmayı nasip eylesin. Ramazan sabır ayı, Ramazan yardımlaşmanın dayanışmanın zirve yaptığı bir ay. Böylesine zor bir aya katlanmanın ödülü de bayram. Ramazan Bayramı bizim için bir sevinç ve umut ifade eder. Bizim şehrimiz hakikaten Türkiye’nin en güzel ve dinamik şehirlerinden bir tanesi. Kocaeli tüm gönül coğrafyalarımızdan insanlardan oluşan muhteşem bir şehir. Bu şehre hizmet etmek, hangi siyasi partiden olursak olalım, hangi makamda olursak olalım, bir ayrıcalık. Biz hep birlikte Kocaeliliyiz. Her kim bu şehre zarar vermeye kalkarsa bu şehre ihanet eder. Biz şehrimizin daha da kalkınması için daha çok mücadele edeceğiz. Siyasi parti fark etmez. Bu bilinçle şehri kalkındırmaya devam edeceğiz. Kent Bayramlaşmasının 29’uncusu ile birlikteyiz. İnşallah 49, 59 olur. Ahirete kadar birlikteliğimiz sürer” şeklinde konuştu.

MANCARLI PİDE İKRAM EDİLDİ

Bayramlaşma ardından vatandaşlara şehrimizin geleneksel yemeği Mancarlı Pide ikramı yapıldı. Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları ekibi ise Üsküp Yöresi halk oyunları gösterisini sergiledi. Kent bayramlaşma programı sonunda geleneksel toplu fotoğraf çekimi de gerçekleştirildi.

17 Haz 2018 - 13:20 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.