AK Başkanlar Köylere Çıkarma Yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, bir gün içinde İzmit’e bağlı 9 köyü ziyaret etti…

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, bir gün içinde İzmit’e bağlı 9 köyü ziyaret etti. Arpalık İhsaniye’den başlayan ziyaretler sırasıyla, Gülbahçe Kadriye, Mecidiye, Güvercinlik, Anbarcı, Yenice, Düğmeciler, Bağlıca ve Çavuşoğlu köyleriyle devam etti. Ziyaretlerde aynı zamanda AK Parti İzmit ilçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, ilçe yöneticisi Ergün Karagöz, İzmit İlçe SKM yöneticisi Tahir Aktaş katılım sağladı. Yapılan ziyaretlerden oldukça memnun kalan köylüler Başkan Karaosmanoğlu’nun yeniden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinden dolayı tebrik etti.

KONUMUZ HİZMET

Gülbahçe Kadriye Köy Muhtarlığında ağırlanan başkanlar burada köylülerin sorunlarını dinledi. Yapılan ziyarette konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, köylüler tarafından samimi bir şekilde karşılanmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Bizlere çay ikram ettiniz, çay bahane sohbet şahane. Bizim sohbetimizin konusu belli, hizmet. Zaten düzenli olarak köylerimizi ziyaret ediyoruz ve sizlerin taleplerini dinliyoruz. Nisan ayı itibariyle köyler sorumluluk alanımıza girecek. Köylerimiz daha da güzelleşmiş. Bizler de programa aldık. Yetki almada biraz zorluk çektik ama aldık. Köylerimizin güzel olması hepimizin isteği” ifadelerine yer verdi.

HAYVAN SATIŞ YERİ MÜJDESİ

Köylünün gelirinin de iyi olması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Doğan, “Köylerimiz için, satış yapmak isteyen üreticilerimiz, satışlarını yapsınlar diye bütün pazarlardaki köylü oranlarını yüzde 100’e yaklaştırdık. Köylü pazarı açtık, en yakın zamanda ikincisini açacağız. Bunun yanı sıra hayvancılıkla uğraşan bölgelerimiz de var. Onlarla ilgili de, hayvan satışları için de güzel bir yer yapmaya çalışıyoruz. Henüz proje aşamasındayız” dedi. ‘Hedefimiz köylerde 12 ay üretim yapmak’ diyen Doğan, bu üretimi yapacak yolları açmak için çalışma sarf ettiğini kaydetti. Doğan, “Köylerimizin konforunun artmasını istiyoruz. Avrupa’da ki köylerden daha iyi olması için çalışıyoruz” dedi.

KÖYLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ

Köylere yapılan hizmetleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, geçmiş dönemde şehirlerde olmayan yolların köylere yapıldığının altını çizdi. Köylerde imar planı yapacaklarının bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, “Bütün köylerimizin imar planlarını yapacağız. Planların alt yapıları hazır. Her şey tamam şimdi yerleşim alanında çizgiler çizeceğiz. Yerleşim alanlarını büyüteceğiz. Köyleri koruyacağız. Bütün köylerimiz İsviçre’nin köylerinden daha güzel olacak buna hazır olun. Bu kısa zamanda olmaz. Bu bir süreçtir ama biz buna inanacağız. Köylerimize önem veriyoruz. Önümüzdeki 5 yılı dolu dolu geçireceğiz” açıklamalarına yer verdi.

AVRUPA’DAN GERİ DEĞİLİZ

Ziyaretlerinin devamında Mecidiye Köy, Güvercinlik Köyü ve Anbarcı Köyü’ne giden başkanlar burada da ikramlarla karşılandı. Anbarcı Köyü Tepebaşı Mahallesi’nde ağırlanan Başkan Karaosmanoğlu ve Korkmaz, halkın taleplerine kulak verdi. Karaosmanoğlu burada yaptığı konuşmada, köylerin her geçen gün güzelleştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. “Köylere çıktığım zaman ben dinleniyorum. Bugün benim dinlenme günüm. Köylerimizin 10 yıl önceki haliyle büyük fark var. Hizmeti seviyoruz. Başbakanımız bu yolları gördükçe, o da bütün yorgunluğunu unutuyor. Biz halkımızı seviyoruz. Sevgimizi de yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

HİZMET KERVANI DEVAM EDECEK

Başkan Karaosmanoğlu hizmet etmenin kendilerini mutlu ettiğini vurguladığı konuşmasında, “Hizmet kervanı devam edecek. Bize bir emanet verdiniz, bizi seçtiniz hep beraber köylerimizi Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale getireceğiz çünkü biz Avrupa’dan geri değiliz” dedi. Ayrıca köylüler Başkan Karaosmanoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yeniden büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Her köyün sorunlarını dinleyen başkanlar, sorunları tek tek not alarak çözümü konusunda söz verdi.

05 Ara 2013 - 12:16 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.