Aygün; Herkesin derdine derman olduk

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, koronavirüs salgını döneminde Derince’de yaşayan vatandaşların sıkıntı yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Aygün, “Bu zor süreçte bize ulaşan herkesin derdine derman olduk” dedi.

Koronavirüs sürecinin başlaması ile birlikte belediyeler asli işlerinin yanı sıra virüs ile mücadelede etkin rol aldılar. Derince Belediyesi ise daha önce kuruduğu vefa grubu ile sürece en planlı müdahil olan belediyelerden biri oldu. Yapılan çalışmaları anlatan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, salgın döneminde kendilerine ulaşan tüm vatandaşların derdine derman olduklarını belirtti. Aygün, bu süreçte halka söz verilen projelerde de önemli mesafe kaydettiklerini söyledi.

HER YERDE DEZENFEKTE YAPILDI

Koronavirüs salgının başlaması ile birlikte halkın yoğun kullandığı banka ATM’leri, duraklar, Pazar alanları, kapalı dahi olsa münferit namaz kılınan camiler ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ilaçlandığını söyleyen Aygün şunları söyledi: “Biz salgının başlaması ile birlikte hemen dezenfektan temin ederek çalışmaları başlattık. Hastanemizi günde 2-3 kere dezenfekte ettiğimiz günler oldu. vatandaşlar caddelerin sokakların dezenfekte edilmesini istedi hepsini yaptık.

TÜM TALEPLERİ YERİNE GETİRDİK

Berber, kuaför ve güzellik merkezleri açıldığında biz 200’e yakın iş yerini dezenfekte ettik ve istek olduğunda tekrar dezenfekte işlemi yapıyoruz. Derince’de gitmediğimiz yer kalmadı. Bizim salgın öncesi belediye bünyesinde kurduğumuz Vefa Grubu salgın döneminde sürece hemen müdahale etmemizi sağladı. Vefa grubu ile 65 yaş ve üstü ile evinde tek başına yaşayan vatandaşlarımızın tüm taleplerini yerine getirdik.

KİMSEYİ AYIRT ETMEDİK

Derince’de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bugüne kadar 3 binin üzerinde koli dağıttık. Firmaların ve şahısların bize verdiği yardım kartlarını da ihtiyaç sahiplerine yine Vefa grubu ile birlikte dağıttık. Destek isteyen vatandaşların kayıtlarına bakmadan yardım verdik. Bize müracaat eden ve desteğe ihtiyacı olan herkesin derdine derman olduk. Hiç kimseyi ayırt etmedik."

GENÇLİK MERKEZİ BİTİYOR

Pandemi sürecinde belediyenin projelerini de sürdürdüklerini ifade eden Aygün şu ifadelere yer verdi: “Dumlupınar Mahallesinde yaptığımız Gençlik Merkezi bir ay sona erecek. Fatih Mahallesinde yapacağımız Gençlik Merkezinin ihalesini de önümüzdeki ay yapacağız. Yeni Kent Mahallesindeki kapalı Pazar alanının üstünü yapmak için ihalemizi yaptık. Vatandaşların talepleri üzerine çeşitli noktalara spor tesisleri ve tuvaletler yaptık.

BARINAK BAŞLIYOR

Vatandaşımızın en fazla şikayet konusu olan sokak havanları için de barınağımızın ihalesini yaptık ve yer teslimini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde çalışma başlayacak. Bu barınağı Büyükşehir Belediyesinin Kandıra’daki barınağının dispanseri gibi düşünün. Hayvanların ameliyat gerektiren işlemleri Büyükşehir’de yapılacak, bizim barınakta ise ameliyat gerekmeyen bakımlar yapılacak.

BESLENME NOKTALARI KURULDU

Tedavilerini yaptığımız havanların tekrar mahallelere gitmemesi için lokanta ve kasaplardan topladığımız yemekleri Çenedağı ve çevresinde yaptığımız kulübelerin çevresine bırakacağız. Hayvanlar burada beslenecekler. Beslendikleri yerde kalacak olan hayvanların bakımlarını yapmak ve doğal yaşamlarını kurmalarına yardımcı olacağız. Oluşturduğumuz bir ekip hayvanların beslenme işlerinin tamamını yapıyor.”

25 May 2020 - 19:13 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.