BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN ÇİFTE MÜJDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup ta birinci derecede yakınları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar 53 TL’lik Sosyal Güvenlik Primi ödeyerek sağlık hizmetini bu ülke içerisinde alabilecekler “dedi.

Batı Trakya kökenli olan Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Lütfü Bodur ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan eşlik etti. Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin ile dernek yönetici ve üyeleri de ziyarette hazır bulundu. Samimi ve neşeli geçen görüşmede Bakan Müezzinoğlu, dernek çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

“GÖÇ MÜZESİ” YAPILACAK

İlk ziyaretini yapması nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür eden Batı Trakya Türkleri Derneği İzmit Şube Başkanı Bodur, geçtiğimiz Pazar günü çok nezih bir kongre yaptıklarını söyledi. Batı Trakya davasına sahip çıktıklarını belirten Bodur, Bakan Müezzinoğlu’ndan İzmit Belediyesi’nin Tarih Koridoru projesi içinde bulunan halen Rehabilitasyon Merkezi olan uzun yıllar İstiklal İlkokulu olarak da kullanılan eski tarihi kilise binasının “Göç Müzesi” yapılmasını talep etti. Bakan Müezzinoğlu, Vali Güzeloğlu’nun onay vermesinden sonra İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’nın restorasyonunu yapmasını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin Batı Trakya ile çevremizdeki ülkelerden gelenlerin sığınacağı bir ülke olduğunu söyledi.

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Milletimizin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, önemli ve anlamlı buluşmaların ilimizdeki çalışmalar için kolaylıklar sağladığını söyledi. Güzeloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kutlu yürüyüşünde; devletin bütün kurumları, milletin daha güzel yaşaması için çalışmaktadır. İlimizde de Milli İstihdam Seferberliği başlattık.” dedi.

GELECEĞE BERABER YÜRÜYORUZ

Ziyarette konuşan Bakan Müezzinoğlu, "80 milyon vatandaşımızla birlikte ülkemizin bölünmez bütünlüğüne umutla ve güvenle yürüyen bir yolculuğumuz var. Burada en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimizdir, geleceğe beraber yürüyebilmemizdir. Bu anlamda Batı Trakya Dayanışma Derneği kendi ölçeğinde ama daha çok Balkan’ı geniş ölçekte aldığımız zaman, Balkanlardan gelerek bu ülkeye kendini teslim eden vatandaşlarımızı milletin bir unsuru ve parçası olarak kendilerini kabul ediyorlar” dedi.

Ankara’da yapılan çalıştayda göçmenlere yönelik önemli konuları görüştüklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Çalıştayda Balkan göçmenlerini ve Balkanların sorunları çalış tayını yaptık. Özellikle bu anlamda BAL-GÖK’ün koordinasyonu altında yaptık çalıştayımızı. Burada önümüze gelen 4 tane konu başlığı var. Bunlardan birincisi vatandaşlıkla ilgili sorunlar,ikincisi çalışma izinleriyle ilgili sorunlar, üçüncüsü ise ikamet tezkerelerinin kısa süreli olmasıyla ilgili sorunlar. Bazı buna benzer problemler var. Bunları gerek Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüyle gerekse Göç İdaresi’nin dinamikleriyle bir planlama yaptık” diye konuştu.

GSS MÜJDESİ

Batı Trakya Türklerine GSS müjdesi veren Bakan Müezznoğlu, “Hazırladığımız yasa tasarısıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup ta birinci derecede yakınları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar 53 TL’lik primleri Sosyal Güvenlik Primi ödeyerek sağlık hizmetini bu ülke içerisinde alabilecekler” dedi.

Bakan Müezzinoğlu programın ardından Kocaeli Sanayi Odasında düzenlenen meclis toplantısına katıldı.

15 Şub 2017 - 12:56 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.