BARAN: SATTIM AMA KAZANDIRDIM DA…

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran; 'Meclis üyelerimiz demokratik haklarını kullandılar'

Körfez Belediyesi Meclis Toplantısı'nda gündeme gelen 10 dönümlük sanayi sitesi içinde ki arsanın satışı ile ilgili AKP Meclis Üyeleri Ali Rıza Aydın ve Hayati Şaştım'ın, arsanın satışına 'ret' oyu vermesi; Körfez'de birinci gündem maddesine olmuştu. Bazı çevrelerce bu durum ‘İsmail Baran'a operasyon' olarak değerlendirilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu arkadaşlarımızla 4,5 yıldır uyumlu bir şekilde çalışma içinde olduk. Bu arsanın satışında da meclis üyesi arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanmışlardır. Seçim öncesi bu arsanın satışına olumlu bakmamışlar. Ret oyu kullanmışlardır. Kendilerine göre bir düşünceleri olabilir. Gurup toplantısında da zaten arsanın satışına olumlu bir düşünce belirtmemişlerdi. Saygı duyarım; onlar bizim arkadaşlarımızdır” dedi.

İLİMTEPE’YE ÜNİVERSİTE

Başkan Baran sözlerine şöyle devam etti; “Körfez Belediyesi olarak 400 milyonluk bir yatırım yaptık. 147 milyon borç ödemesi gerçekleştirdik. Elbette bunları yaparken kaynak oluşturmamız gerekiyor. Ancak şunu açık bir şekilde ifade edeyim ki; ben ne kadar yer satmış isem en az o kadarda yer belediyeye kazandırdım.” İlimtepe'de Siirtliler Vakfı'na arsa tahsisine de değinen Baran; “Bu vakfın bir üniversite kurma düşüncesi vardı. Bu düşüncesini bize bildirdi. Bizde üniversite kurulması adına bir değerlendirmemiz oldu. Meclisten karar çıkardık. Ankara ile yazışmalarımız devam ediyor. Olumlu görüş bildirildiği zaman İlimtepe'yi adına yakışır bir hale getirme adına; ve üniversite kurulma şartıyla bu vakfa cüz-i bir rakamla arsa sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

07 Eki 2018 - 19:13 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

02

HANEDAN - başkan biz sattıklarını görüyorsuz birazda aldıklarını herkse anlatsan ne güzel hiç aldıklarını kimse bilmiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 19:13
01

Tolga balıkçı - ya başkan din kardeşiyiz.akşama kadar cami cemaat işleri uğraşmaktan körfezi 20 yıl geriye götürdün.derince bile 10da bir bütçe ile senden iki kat iş yaptı sattık aldık diyorsun artık kimse bu yalanlara inanmıyor.hizmet ver körfez devlet hastanesi önü 3 aydır asfaltsız yol yok hastamızı götüremiyoruz birde satılmış basına yalan haberler yaptırıyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 19:13