BAŞKAN BARAN, 30 YILLIK YATIRIMI 4 YILDA HAYATA GEÇİRDİ

2019 yılı Körfez için hizmet kervanının dolu dolu geçtiği bir sene olacağını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “4 yılda ilçemize kattığımız yatırımlar, geçmişte yapılan 30 yıllık yatırıma denktir” dedi.

BAŞKAN BARAN, 30 YILLIK YATIRIMI 4 YILDA HAYATA GEÇİRDİ
BAŞKAN BARAN, 30 YILLIK YATIRIMI 4 YILDA HAYATA GEÇİRDİ
+2
Haber albümü için resme tıklayın

KÖRFEZ EĞİTİM KENTİ OLACAK

Körfez Belediyesi, kentin geleceğine ışık tutacak dev projeleri açılış bayramları ile halkın hizmetine sunacak. Özellikle kentin sosyal ve ekonomik hayatını yeniden şekillendirecek Körfez Kampüsü projesi yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. 22 bin metre kare alana inşa edilen ve 4 bin 500 öğrenci kapasiteli Körfez Kampüsünde sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

KENTİN YENİ CAZİBE MERKEZİ “SARNIÇ HAN”

Geleneksel ve modern mimarinin senteziyle Körfez’in kalbine inşa edilen Sarnıç Han İş ve Yaşam Merkezi projesi ise yakında tamamlanarak Körfezlilerin hizmetine sunulacak. 13 bin 500 metre kare alanda yeni sosyal yaşam alanı sağlamanın yanı sıra Tütünçiftlik bölgesinin otopark ihtiyacını da karşılayacak.

İLİMTEPE KÜLTÜR MERKEZİ TÜM SOSYAL İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

Tarihi han ve medrese mimarisinden esinlenerek hazırlanan ve büyük bir bölümü tamamlanan İlimtepe Kültür Merkezi 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir merkez olacak. Yapımı büyük bir hızla devam eden ve kısa bir süre içerisinde biterek açılış bayramı programlarında halkın hizmetine sunulacak. 2 bin metrekarelik bir düğün salonunun yanı sıra sağlık merkezi, KOMEK, jandarma gibi bölge ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal donatı alanları da içerisinde barındıracak.

ÖDÜLLÜ PROJEDE SONA DOĞRU

Körfez Belediyesi, dev projeleri bir bir hayata geçirirken, kentin tarihine ışık tutacak restorasyon çalışmaları da büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve bin 400 yıllık tarihi olan Hereke Kalesinde üçüncü etap çalışmaları devam ediyor. Hem Körfez hem de Kocaeli’nde turizm için büyük önem arz eden Hereke Kalesi restorasyon projesi ülke genelinde çeşitli ödüllere de layık görüldü.

KÖRFEZ'İN YOLLARINA MİLYONLUK YATIRIMLAR

Modern cadde, sokak ve kaldırımlarla donatarak Körfez'i, modern kentler arasına sokan, trafiği en rahat ve en yaşanabilir kent durumuna getiren Körfez Belediyesi, 290 bin ton asfalt ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

06 Eyl 2018 - 23:37 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.