BAŞKAN BARAN ÖDÜLÜNÜ TESLİM ALDI

Körfez’in tarihi değerlerini tek tek gün yüzüne çıkartan Körfez Belediyesi, bu kapsamda Tarihi Kentler Birliği’nden üçüncü ödülünü aldı.

BAŞKAN BARAN ÖDÜLÜNÜ TESLİM ALDI
BAŞKAN BARAN ÖDÜLÜNÜ TESLİM ALDI
Haber albümü için resme tıklayın

Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın başlattığı tarihi seferberlik kapsamında başlatılan çalışmalar doğrultusunda Körfez Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden üçüncü ödülünü aldı. Daha önce iki defa Hereke Kalesi ile ödül alan Körfez Belediyesi bu kez Kurtuluş Savaşı sırasında büyük önem arz eden Kuşçalı Telgrafhanesi için hazırlanan restorasyon projesi ile ödül aldı

KUŞÇALI TELGRAFHANESİ PROJESİ

Bu yıl TKB tarafından 17'ncisi düzenlenen yarışmada ödülü Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Bulut aldı. Antalya Fuarı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde belediyelere tek tek ödülleri verilirken, aynı kategoride üçüncü kez ödül alması dolayısıyla Prof. Dr. Metin Sözen de Körfez Belediyesi’ni tebrik etti.

TARİHİ ÖNEME SAHİP

Kutluca (Kuşçalı) Telgrafhanesi’nin milli mücadele tarihimizde önemli bir yeri bulunurken, o dönem İstanbul ile Ankara arasındaki bağlantı buradan sağlandı. Kuşçalı Telgrafhanesi, Nutuk’ta da şu ifadelerle yer alıyor; “Sivas’ta Mustafa Kemal Paşa Hazretleri’ne. Önemli ve çok ivedi. Bendeniz, size iki gün önce İzmit’ten tavsiye edilen Yahya’yım. Emriniz üzere, telgraf başında emirlerinizi almaya geldim. En geç yarın akşama kadar Kuşçalı Telgrafhanesindeyim. Kuşçalı Telgrafhanesi’ndeki yazışmalar sayesinde Yahya Kaptan, aldığı direktiflerle teşkilât kurdu ve hain çetelerin faaliyetlerine engel oldu.

19 Kas 2018 - 23:17 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

01

İLKER - ismail başaknımız körfezimizin gururu bizde onunla gurur duyuyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 23:17