BAŞKAN BARAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlimtepe Kaçış Yolu Projesi'nde, yol açma çalışmalarının bölgede yarattığı rahatsızlığa ilişkin, projenin çok önemli olduğunu belirterek, halktan biraz sabırlı olmalarını istedi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran devam eden ‘İlimtepe Kaçış Yolu’ projesiyle ve oradaki vatandaşların hafriyat kamyonlarının yolunu kesme eylemiyle ilgili açıklama yaptı.

Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlimtepe Kaçış Yolu Projesi'nin, yaklaşık 12 yıldır gündemde olduğunu ancak bir türlü başlatılamadığını hatırlattı.

Özellikle 1999 Marmara Depremi'nde eksikliği hissedilen ve sonrasında ortaya konulan bu projeyi hayata geçirmenin kendilerine nasip olduğunu ifade eden Baran, şunları kaydetti:

"Bu sene Başında bu projeyi hayata geçirdik. Başta İlimtepe Mahallesi, köyler ve kalıcı konutlar, daha önemlisi Kuzey Marmara Otoyolu'ndan çıkacak araçların da kullanacağı güzergahtır. Yol, Ağva'ya bağlanıyor. Geçtiğimiz gün köylerde, Ağva içinde çalışma başlattık. İlimtepe kaçış yolu için yapacağımız 5 kilometrelik yol, İlimtepe, Ballı köyü altında Çamlıtepe Mahallesi Hürriyet Bulvarı ile birleşecek."

Baran, proje uygulamasında hafriyat taşıyan kamyonlar ile tırların güzergahı gibi konularda bazı sıkıntılar olduğunu ama bunun birilerince kullanılarak projenin engellenmek istendiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Son günlerde birileri düğmeye bastı. Bazı mahallelerde bu yolda çalışan kamyonların önünü kesiyorlar, eylem yapıyorlar. Hizmetimizi engelliyorlar. Oysa ki bu yol bize çok lazım. Körfez'in ihtiyacı var. 17 Ağustos 1999 TÜPRAŞ faciasında o yoldan yukarı çıkamadık. Bu bir kaçış yolu, çok önemli. Bilinmelidir ki, Körfez kuzeye taşınıyor artık. Halkımızdan biraz sabır istiyorum. Çalışmalarda yarıya yaklaştık, en kısa sürede bitireceğiz."

Vatandaşların tüm mağduriyetlerini gidereceklerini belirten Baran, "Ama bu eylemlerle olmaz, araçların yollarını kesmesinler. Kimsenin oyununa gelmesinler. Yakında bu konuyla ilgili önemli tedbirleri alacağız. Güzergah ve çalışma sistemiyle ilgili kararlar alacağız." dedi.

29 May 2017 - 14:46 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.