Başkan, “Hep halkımızla birlikte olduk”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Emek Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Darıca’nın Emek mahallesinde Vatandaş-Belediye buluşmasına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlçenin gelişmesine dönük konuşmaların ve taleplerin ifade edildiği birliktelikte, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kentteki gelinen son noktayı ve ülkemizde ki yaklaşan seçim atmosferini değerlendirdi. Türkiye’nin geçtiğimiz 12 yılda yazdığı büyük başarı hikâyesinin Kocaeli’de yaşandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Yaşadığımız coğrafyanın her türlü zorluğuna rağmen, ülkemiz her geçen gün küresel rakiplerine rağmen ilerlemesini sürdürüyor. Yerel hizmetlerin milletimizin kalkınmasında ki önemini biliyor, vatandaşımızla birlikte şehrimizi güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bunun için hep halkımızla birlikte olduk” dedi.

“VATANDAŞIMIZDAN HİÇ KOPMADIK”

Ülkenin her seçim döneminde kendilerine büyük destek verdikleri için Darıca Emek Mahallesinde ki vatandaşlara teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için yerel hizmetlerin öneminin farkındayız. Bizler bunun yoğun bir mücadelesini milletimizle birlikte veriyoruz. Sizlerin verdiği destekle bu güzel hizmetler yapılabiliyoruz. Yaşadığımız şehri ve Darıca’mızı daha güzel hale getirme derdindeyiz. Göç alan ve devamlı büyüyen kentimizde hızlı yatırımlarla yaşanabilecek olumsuzlukları aza indirgemek için tüm ekibimizle yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bundan dolayıdır ki vatandaşımızdan hiç kopmadık. Onların ferasetli davranışları bize daha çok güç ve enerji veriyor. Rabbimizin izniyle daha güzel işler başaracağız” diye konuştu.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE KUCAK AÇTINIZ”

Zulüm altından kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize devletimizle birlikte halkımızın da kucak açtığını söylen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu milletin tarihi her daim mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmasıyla dikkat çekmiştir. Bugün dahi bu onurlu davranış dünyanın her noktasında zalimlerin ayakları altında çiğnenen masum halkların savunucu olarak sürüyor. Darıca’lı halkımız misafir Suriyeli kardeşlerimizin hep yanında oldu, onları sahiplendi. Hepsinden Allah razı olsun. Bu büyük onurdur. Tarih hepimizi, devletimizi ve hükumetimizi bu misafirperverliğinden dolayı çok iyi cümlelerle yazacak. Suriye’den gelen çocuklar bizim ve sizlerin çocuklarıdır. Allah bizlere ve sizlere Suriyeli muhacirleri misafir ederek ensar olabilmeyi nasip etmiştir. Bu aynı zamanda bizim için insanlık görevidir. Devletimiz dil, din, ırk ve mezhep farkı gütmeden dünyada ki tüm mazlum halklara yardımlarda bulunmaktadır. Bu da sizin desteklerinizle olmaktadır. Ancak bugünlerde bu Suriyeli kardeşlerimizi o ateşe ve güvenli olmayan ülkelerine geri göndermek istiyorlar. Ancak bu arzularına rağmen kardeşlerimize sahip çıkacağız, sizlerde zaten sahip çıkıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“DARICA İLÇEMİZ DAHA GÜZEL OLACAK”

2023 Hedeflerine ulaşabilmek için hem genel de hem yerelde çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Eski Türkiye artık çok gerilerde kalmıştır. Bizi yeni ufukların beklediğini halkımız görmüştür. Tarihimizle, kültürümüzle ve inancımızla artık daha güzel bir ülke ve şehir üretmek için yerel yönetimlerde halkımızın hizmet eriyiz. Darıca’mızı hep beraber çocuklarımız ve gelecek nesiller için güzelleştireceğiz. Türkiye’de istikrar ve güven ortamının devam etmesinin kalıcı hale gelmesi için, artık sivil bir anayasa ve başkanlık sistemi gerekiyor. Bu da bizlerin elini daha da güçlendirecek, hizmetlerin daha iyi olabilmesi için daha güçlü bir siyasi iradenin olmasına neden olacaktır. Güçlü bir siyasi iradeyle birlikte, Darıca ilçemiz daha da güzel olacak” dedi. Geçen yıllarda yaşanan kurak mevsimlere rağmen halkımızı susuz bırakmadıklarının da altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Aldığımız önlemler sayesinde kuraklığı hiçbir vatandaşımıza yansıtmadık. Yıllardır su problemi olmadan halkımıza hizmet ediyoruz. Kentimiz bu anlamda hiç sorun yaşamadan yaz aylarını geçirmiştir. Gerek yer altından gerek Sapanca gölünden devasa borularla arıtma tesislerimize su aldık. Çok şükür bunlar geride kaldı ve bu dönem çok bereketli yağışlar oldu. Su rezervlerinde bu sene hiçbir sıkıntımız yok” açıklamalarını yaptı.

“ALTYAPIDA YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Gelişmişliğin en güzel görüntüsünün çevrede ki pozitif gelişmelerin olduğunun söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukları geride bıraktık. Ancak eksikliklerimiz olduğunu biliyor, biliyorsunuz. Özellikle yoğun kentleşmenin yaşandığı bölgelerimizde iyileştirmelere gidiyoruz. Altyapı noktasında Darıca ilçemizde yeni adımlar atacağız. Yağmur suyu noktasında kolektörler vasıtasıyla halkımızın daha iyi yaşaması için yatırımlarımızı bu ilçemizde artıracağız. Geçmiş çok uzaklarda değil, hatırlayın IMF’e borçlu, yüksek faizlerin baskısı altında eriyen ve başka ülkelerden emir alan bir Türkiye’den, yeni bir döneme geçiş yaşandı. İşte bu değişim, kentlerimize yatırım olarak yansıdı. Devletin kasası ülke borçlarının faizine yetmezken şimdilerde çok şükür artık vatandaşımızın emeği yatırıma dönüyor” dedi.

“DEMOKRASİMİZ DAHA GÜÇLÜ”

Milli gelirimizin 230 milyar dolardan, 800 milyar dolara çıkmasının çok olumlu olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Demokrasimiz geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü durumdadır. Geçmişte darbeler, muhtıralar, 28 Şubat süreçleri ve kapatma davaları gibi birçok sorunla mücadele ettik. Ama sizlerin desteğiyle artık demokrasimiz daha güçlü. Ekonomik kalkınmanın yanında kazanımlarımız, değerlerimiz ve özgürlüğümüzde insan haklarına yakışan gelişmeler oldu. Ama bunu artık sivil bir anayasayla sağlamlaştırmamız gerekiyor. İşte geçmişte yaşanan bizi üzen ve elimizden alınan değerlerimizin şimdi nasıl kazandıysak bunu geleceğe taşımakta bizim ellerimizde. Ecdadımızın her dönemde düşmanlarını dize getirdiğini hepimiz biliyoruz. Ama bu düşmanlar hiçbir zaman uyumadı. Bizim zayıflamamızı bekliyorlar. Bu ferasetli ve güçlü iradenin sahibi halk, bunlara asla fırsat vermeyecektir” ifadelerini kullandı. Vatandaşın sorunlarına içtenlikle cevap veren Başkan Karaosmanoğlu önerileri de dikkatlice dinledi. Özellikle Emek Evler bölgesinde Marmara depremi sonrası yaşanan olumsuzların giderilmesi noktasında, vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunarak sorunun çözülmesi için vatandaşın razı olacağı ortak proje üretilmesi için görüş birliğine varıldı.

02 May 2015 - 14:34 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.