BAŞKAN: İŞ ADAMLARIMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu, ekim ayı ihracat rakamlarının açıklandığını törene katıldı.

Ekim ayı ihracat rakamları Kocaeli’nde açıklandı. Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve çok sayıda davetli katıldı.

İŞ DÜNYAMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Toplantıda konuşan Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz yerel yönetimler olarak her zaman sanayicimizle, iş adamımız ile tüccarımız ile hep beraber olmayı arzu ediyoruz. Probleminiz bizim. Problem var ise mutlaka deva da vardır. Moral, motivasyon açısından üretimi arttırıp, ticareti geliştirme, ihracatı artırma yönünde her zaman iş adamlarımız ile birlikte hareket ediyoruz” şeklinde konuştu. İhracat rakamlarının açıklanması ve konuşmaların ardından plaket töreni düzenlendi. Kocaeli’nde bulunan ve ihracatta dereceye giren firmalara ödülleri protokol tarafından verildi. Sektörel bazda ekim ayında en fazla ihracatı yüzde 8,2 artış ve 2 milyar 190 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi.

“HÜKÜMETİMİZİN ADIMLARI OLUMLU YANSIYACAK”

Hükümetin attığı adımların ihracata ciddi katkılar sağlayacağını da kaydeden Büyükekşi, “İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi hususunda Ekonomi Bakanımız detayları açıkladı. Maliye Bakanımız ihracata verilen desteklerin üç katına çıkacağı müjdesini verdi. Bu adımların hem yatırım, hem de ihracata önemli pozitif etkileri olacağına inanıyoruz. Altı kıtada 249 ülkeye mallarını satan ihracatçılarımız hükümetimizin de desteğiyle artık kolaylıkla ihracatını geliştirebilecek” dedi. İhracat rakamlarının açıklanması ve konuşmaların ardından plaket töreni düzenlendi. Kocaeli’nde bulunan ve ihracatta dereceye giren firmalara ödülleri protokol tarafından verildi.

04 Kas 2016 - 21:28 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.