BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ

Başkan Karaosmanoğlu, Azerbaycan Dernekler Federasyonu yönetimiyle bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyon Başkanı Bilal Dündar ve yönetimini makamında kabul etti. Birliktelikte iki ülke arasında yaşanan sıcak ilişkilerinin önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye ile Azerbaycan, bir millet iki devlettir. Bu temel çerçevesinde kardeşlik ilişkimizi sürdürüyoruz. Azerbaycan’ın mutluluğu ve sevinci aynı zamanda bizimdir. Aramızda ki kardeşlik ilişkisi Allah’ın izniyle kıyamete kadar sürecektir” dedi.

AZERİ KARDEŞLERİMİZLE DAHA GÜÇLÜ OLUYORUZ

Federasyon Başkanı Dündar’da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na bilgi verirken, yurt dışından Kocaeli’ye gelerek üniversite hayatına devam eden gençlerle yakından ilgilendiklerini de belirtti. Başkan Karaosmanoğlu’da, “Azerbaycan yerel yönetimleriyle kurduğumuz diyaloglarla gerekli bilgi ve tecrübe paylaşımını yapıyoruz. Azeri kardeşlerimizle ortak çalışmalarımız bizleri daha güçlü kılıyor” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme iki ülke arasında potansiyelin yerel anlamda daha iyi kullanılması için çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yapılarak sona erdi.

23 Ara 2016 - 02:26 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.