BELEDİYEDE BÜYÜK ŞOK! SON GÜN İŞTEN ÇIKARILDILAR

İzmit Belediyesi’nde 31 Mart seçimleri öncesi işe alınan personelin bir bölümünün işten çıkarılacağı, bir bölümünün ise belediyenin BEKAŞ şirketine geri gönderileceği açıklandı.

İzmit Belediyesi’nden yapılan duyuruda, bu durumun Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda gerçekleşeceği vurgulandı.

İKİ AYLIK TEFTİŞ

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Mülkiye Müfettiş, yaklaşık iki ay boyunca İzmit Belediyesinde teftiş gerçekleştirmiştir. Yapılan teftişte bütün müdürlüklerimiz ince elenip sık dokunarak değerlendirilmiştir. Teftiş sonuçları Aralık ayında İzmit Belediyesine ulaşmış olup, söz konusu teftişin sonucunda belediyede usulsüz personel çalıştırıldığı ve bazı usulsüz memur alımları yapıldığının tespiti bilgisi tarafımıza rapor halinde iletilmiştir” denildi.

İSİMLER BELLİ OLMAYA BAŞLADI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sözleşmelerini yenilemediği ve kamuoyuna isimleri yansıyan sözleşmeli memurların sayısı 7’ye çıktı. Pazartesi günü sözleşmeleri yenilenmeyenlerin tebligatları iletilmeye başlandı. Şu ana kadar Gamze Macit, Şamil Örgev, Ahmet Kır, Duygu Yörüker, Semra Togay, Duygu Sönmez Altın’a tebligatları ulaşırken, Fatma Aydınoğlu’na ise henüz tebligatı ulaşmadı. BEKAŞ’a yönlendirilen isimler ise Betül Taşer ve Mehmet Şişman…

ÜÇ KRİTER VAR

Söz konusu personelin akıbetinin 3 kritere göre belirleneceğinin altı çiziliyor. Bu kriterler şöyle: 1-Müfettiş tarafından İzmit Belediyesine bildirilen usulsüz atamaların gereği elbet yapılacaktır; ancak personel, çalışma performansına göre değerlendirilecektir. 2-Söz konusu personelin İzmit Belediyesinde çalıştığı yıllar ve İzmit Belediyesine katkıları mutlaka göz önünde bulundurulacaktır. Hizmet süresine ve performansına göre yapılan değerlendirme ile BEKAŞ’tan alım yapılacaktır. Liyakate aykırı bir şekilde bir günde kadrolu yapılan personellerin, iş barışı olduğu kadar kamu vicdanını da yaraladığı aşikârdır. Bu konuda da müfettiş tarafından oluşturulan rapor doğrultusunda hareket edilecektir. 3-İzmit Belediyesinde BEKAŞ işçisi durumundayken uzmanlık alanı ve yetkinliği yeterli olmadığı halde, uzman gibi kadroya atanan sözleşmeli personel, BEKAŞ işçisi olarak İzmit Belediyesi ve İzmit halkına hizmet etmeye devam edecektir. Müfettiş raporu doğrultusunda daha önce BEKAŞ’ta çalışanlar, yine BEKAŞ’a geri döndürülecektir.

31 Ara 2019 - 19:42 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.