“ÇALIŞINCA OLUYOR” DERKEN BİZE İLHAM VERİYORSUNUZ

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimlerini sürdüren BETEK Boya Kimya (Filli Boya) Fabrikası’nın çalışanlarıyla buluştu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimleri sürdüren BETEK Boya Kimya (Filli Boya) Fabrikasının çalışanlarıyla buluştu. Genel Müdür Tayfun Küçükoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Üretim Direktörü Barış Haznedar’da bir sunum gerçekleştirerek Başkan Karaosmanoğlu’na fabrikada ki üretim hakkında bilgi verdi.

“ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRENLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Gebze’de ki faaliyetlerini sürdüren Betek Boya Kimya ve Sanayi (Filli Boya) Fabrikası ziyaretinde çalışanlarla öğlen yemeğinde bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’de ve kentimizde çevresiyle birlikte iş barışıyla üretim gerçekleştiren bu tür fabrikaların olması nedeniyle mutlu olduğunu ifade ederek, “Üretim kapasitesiyle ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine ve istihdam oluşturması nedeniyle Betek ailesine teşekkür ediyorum. Organize Sanayi Bölgelerimiz bizlerin üretim üsleridir. İş dünyamız siz emekçi kardeşlerimizle üretiyor, satıyor ve vergisini veriyor, bizlerde kentimizde altyapı ve üst yapı yatırımları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın hizmetinde olmak bizim için büyük onurken, ülkemiz için üretim gerçekleştiren bu merkezlerle de gurur duyuyoruz” dedi.

ÜLKEMİZİ HER GEÇEN GÜN İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ

İnşaat malzemeleri pazarının ihtiyaç duyduğu beton katkıları, hazır harçlar ve su izolasyon malzemeleri alanlarında yüksek kaliteli ürünlerde geliştiren Betek ziyaretinde çalışanlara, insan yeryüzünün en güzel varlığıdır ve ona hizmet etmekte en önemli görevidir diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tarih boyunca ülkemize ve milletimize her türlü saldırılar gerçekleşmiştir. Çanakkale’de yedi düvel geldi, ama geçemediler. Daha sonra Osmanlı yıkıldı ama küllerinden dedelerimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ve bize emanet ettiler. Hep birlikte ülkemizi her geçen gün daha ileriye götüreceğiz. Daha yaşanabilir şehir için inançla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

“ÇALIŞINCA OLUYOR DERKEN BİZE İLHAM VERİYORSUNUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Betek firmasına gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle duygularını ifade eden Genel Müdür Tayfun Küçükoğlu’da, “Bizlere heyecan veren ziyareti nedeniyle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz sizin varlığınızdan ve yaptıklarınızdan güç alıyoruz. Sloganınız olan “Çalışınca Oluyor” derken bize ilham veriyorsunuz. Biz nerde ne yapıyorsak ülkemize güvenerek yaptık, yapıyoruz. Daha büyük hayalleri de birbirimize heyecanı aktaran dostlarımızla oluyor. Ziyaretiyle birlikte yaptıkları için ülkem ve şirketim adına Başkanımıza minnettarım. Ayrıca TDBB Başkanı olması dolayısıyla İbrahim Başkanımızın ülkemize büyük katkıları var. Bu kadar işi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama size başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca Genel Müdür Küçükoğlu, Başkan Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e günün anısına bir plakette takdim etti.

“FİLLİ KADIN USTALAR” PROJESİ DE ANLATILDI

Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yaratan Filli Boya’nın, kadınların mesleki gelişimlerine ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı “Filli Kadın Ustalar” projesi de ziyarette anlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle hayata geçirilen, “Filli Kadın Ustalar” projesiyle ülkemizdeki kadın iş gücünü değerlendirmeyi, istihdama katkı sağlamayı ve kadın usta adaylarının meslek sahibi olmalarını amaçlandığı ifade edildi.

KADINLAR BOYA YAPMANIN TÜM İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYOR

Filli Kadın Ustalar projesine katılım konusunda kadın boya usta adayları için herhangi bir iş tecrübesi şartı bulunmadığının da ifade edildiği sunumda, adaylara çalışmaya sıfırdan başlamış dahi olsalar verilecek eğitimlerle gereken tüm bilgilere sahip olacağı da belirtildi. İlk olarak Denizli’de başlayan “Filli Kadın Ustalar” eğitimleri Türkiye’yi dolaşırken, eğitimlerini tamamlayan kadın boyacılar, sınav takvimine uygun olan en kısa zamanda inşaat boyacısı mesleki yeterlilik sınavına girme hakkı kazanıyor, uygulama ve teori sınavından oluşan iki birimden tabi tutuluyor. Betek bünyesinde yapılan, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından denetlenen sınavda başarılı olan kadın ustalar ise ‘İnşaat Boyacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni alarak boyacılık mesleğini icra etmeye hazır hale geliyor.

12 Ara 2016 - 10:44 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.