Derince Belediyesi’nde örgütlü bulunan Hizmet İş Sendikası üyeleri olan işçilerin sendika aidatlarını uzun süredir ödemeyen Derince Belediyesi hakkında yasal icra takibi başlattı. Hak İş Sendikasına bağlı Hizmet İş Sendikası yaklaşık 1 Milyon 800 Bin TL alacağı için geçtiğimiz haftalarda belediyeye 1 Milyonluk icra gönderdi.
IŞIK AÇIKLAMA YAPTI
Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Evet, Hizmet İş Sendikası bize alacakları ile ilgili icra gönderdi ama sadece bize değil tüm belediyelere göndermişler. Bu alacaklar geçmişten bu zamana kadar gelen miktar. Hiç bir belediye ödemiyor bizden ödemesini bekliyorlar. Ödeyeceğiz ama şu anda zamanı değil, belki bir mutabakata bağlanır bu para sonra ödenir. Hem bu para sendikanın parası değil, işçilerden kestiği para, sendikanın şu anda bu paraya ihtiyacı yok” dedi.
HAYDAR İLE NURETTİN BOYUNA ARAZİ ALSIN MALI GÖTÜRSÜN İŞÇİLER AÇ KALSIN VAR MI BÖYLE ADALET.BU İKİSİNİN YATACAK YERİ YOK HARAMZADELER.