Derince'de 29 Ekim Coşkuyla kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılı dolayısıyla Derince’de düzenlenecek olan etkinlikler havai fişek gösterisi ile adeta görsel bir şölene dönüşecek.

Derince'de 29 Ekim Coşkuyla kutlanacak
Haber albümü için resme tıklayın

Ülke genelinde her yıl büyük bir coşku ile gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenecek. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü dolayısıyla Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği ilk etkinlik ise 28 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Kaymakamlık binası önünde saat 13.00’de gerçekleşecek olan programda kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunulacak.

KAYMAKAMLIK VE ŞEHİTLİK’TE PROGRAM

29 Ekim Perşembe günü ise ilk olarak saat 10:00’da Derince Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde tebrikat töreni yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan program konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek. Kaymakamlık’ta gerçekleşecek törenin ardından saat 11:00’de İlçe Müftülüğü’nün Derince Şehitliği’nde düzenleyeceği programda şehitlikler ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILACAK

Derince’de iki gün boyunca gerçekleşecek Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim akşamı havai fişek gösterisi ile son bulacak. Derince Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 97’nci yılı dolayısıyla düzenleyeceği havai fişek gösterisi saat 20:00’de Harikalar Sahili’nin üst kısmında bulunan alanda gerçekleşecek. Burada ay yıldızlı bayraklarımızın semada coşkulu bir şekilde dalgalandığı bölgede düzenlenecek havai fişek gösterisi ile Cumhuriyetimizin 97’nci yılı kutlama programı sona erecek.

28 Eki 2020 - 20:28 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.