DERİNCE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM OYUNU!

Derince Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi oyunu vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Belediye başkanı Ali Haydar Bulut’un oynadığı ayak oyununu tüm belgelerle açıklıyoruz.

DERİNCE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM OYUNU!
DERİNCE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM OYUNU!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Gazetemize gelen ihbarlar ve araştırmalarımız sonucu Derince Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi çatısı altında vatandaşları kandırdığı ortaya çıktı. İlçede hemen belediye binasının arkasındaki sokakta arazisi bulunan Ekrem Kafadar isimli vatandaş geçen yıldan bu yana bir türlü ruhsat alamadı. Çünkü belediye buraya kentsel dönüşüm yapacağını beyan ederek ruhsat izni vermiyor.

YALAN ÜSTÜNE YALAN!

Bir yıldan bu yana mağdur olan arsa sahibi Ekrem Kafadar haklılık payını ortaya koymak için gereken her yere gitti. Yapılan araştırmalar sonucu Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Bakanlığı kesinlikle kentsel dönüşümün olmadığını söyledi. Buna rağmen belediye başkanı Ali Bulut kentsel dönüşüm olduğunu beyan ederek arsanın bulunduğu bölgede İş Bankası binasından Merkez Cami’ye kadar belediye binası dahil olmak üzere her yerin yıkılacağını resmi yazıyla bildiriyor.

MERKEZ CAMİSİNİ YIKACAK!

Yeni yapılan Derince Merkez Camisi’nin dahi yıkılacağını resimde de çizimde gösterdiğimiz gibi başkan yardımcısı Ayşe Mamat imzalı kağıdı arsa sahiplerine veren Derince Belediyesi büyük bir ayak oyunu oynuyor. Bakanlık ve Büyükşehir, ‘Kentsel Dönüşüm yok’ diyor ama Ali Bulut merkez cami dahil yıkılacak yalanlarıyla arsa sahiplerini mağdur ediyor.

AMAÇ NE PEKİ?

Peki başkan Bulut bu ayak oyununu neden yapıyor? Arsa sahiplerine ruhsat izni vermiyor fakat onları da mağdur etmiyor. Ama nasıl? Arsa bedelinin üçte birini vererek. Örneğin arsa mağdurlarından Ekrem Kafadar’ın arazisi 1 Milyon 200 bin TL yapıyor. Fakat belediye Kafadar’a 400 bin TL veriyor. Bu da Ali Haydar Bulut’un para kazanmak için halkla resmen oyun oynadığını ortaya koyuyor.

VATANDAŞ NE YAPACAĞINI BİLMİYOR!

Şu an Derince’de birçok vatandaş bu konuda mağdur ve ne yapacağını bilmiyor. Arsalarına iş merkezi yapacaklar ruhsat izni alamıyorlar. Satmaya kalkışsalar asıl değerlerini alamıyorlar. Ortada bir kentsel dönüşüm projesi falan da yok. Ali Bulut’un seçim beyannamesindeki yalanlarından biri olan bu proje tamamen bir ayak oyunu ve bu oyuna vatandaşların düşmemesini gerekiyor. Yoksa resimde belirttiğimiz gibi iş bankasından merkez camiye kadar bir yıkım söz konusu dahi olamaz.

Resimde görülen bu çizim Derince Belediyesi tarafından arsa sahiplerine verilmekte. Sarı çizgili alan İş Bankası binasından (belediye binası dahil) Derince Merkez Camisi’nin de yıkılarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak alan olarak gösterilmekte.

Derince Belediyesi’nin hemen arkasındaki sokakta yer alan eski hamam olarak geçen binanın bulunduğu arazi Ekrem Kafadar’a ait. Bu bölgeye kentsel dönüşüm yapılacağı gerekçe gösterilerek yapı izni verilmiyor.

Derince Belediyesi kentsel dönüşüm yapacağını söyleyerek arsa sahiplerini mağdur ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise o bölgede kentsel dönüşümün olmadığını söylüyor.

17 Eki 2018 - 19:32 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

03

HANEDAN - E PEKİ BU BELEDİYE BAŞKANLARININ DOKUNULMAZLIĞIMI VAR YAZMIŞSINIZ HERŞEYİ NASIL BU CESARET

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 19:32
02

BAKİ TEHALLÜK KÜÇÜK - BENZER ŞEYLERİ. BENDE ESKİ LİMANYOLU DENİZCİLER CD.KÖŞESİNDEKİ.. İNŞAAT'DA YAŞADIM/YAŞIYORUM.İKİ SEFER.. KARAOSMANOĞLU'YLA YAPTIĞIMIZ..RANDEVUYA/TOPLANTIYA GELMEDİ.ÇEVRE ŞEHİRCİLİK/VALİLİK VEDE MAHKEMEYİ'DE YANILTIYOR.TABİİKİ S.AKAR VEDE A.MAMAT'A İMZA ATTIRARAK.DERİNCE'DE HUKUKSUZLUK EN ÜST NOKTADA.DERİNCE'DE HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 19:32
01

Mustafa - KÖRFEZDEKİ SANAYİ DEPOLAMA ALANI OYUNUNUDA YAZIN, EVLERİMİZİN ARSALARIMIZIN RANTÇI KAMYONCULARA VE FİRMALARA SATILMAK İSTENDİĞİ ÖNCE MÜŞTEREK TAPU HİKAYESİYLE SONRA ÇEŞİTLİ ZORBALIKLARLA. ALLAHIN ADALETİ ELBETTE YERİNİ BULACAK..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 19:32