'Derince’yi bilmediği için beyanatları yersiz'

Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, Saadet Partisi Derince İlçe Başkanı Sayın Halil Kayın’ın son günlerde art arda gelen açıklamaları için “Kayın, sanıyorum Derince’de ikamet etmediğinden olsa gerek, Kurban Pazarı’nın Derince sınırları içerisinde kurulduğundan haberdar değil” dedi...

Saadet Partisi’nin Derince İlçe Başkanı Sayın Halil Kayın, sanıyorum Derince’de ikamet etmediğinden olsa gerek, Kurban Pazarı’nın Derince sınırları içerisinde kurulduğundan haberdar değil. Derince Belediyesi olarak her yıl ilçemizin değişik bölgelerinde Kurban Pazar Alanı kuruyoruz. İlçemizin en uzak bölgesi olan Mersincik Mahallesi’nde son olarak kurulan Kurban Pazarı hem yoğunluğun olduğu yerlere çok uzaktı hem de çevredeki insanların yoğun kokudan dolayı şikayetlerine sebebiyet veriyordu. Belediye olarak halkımızın da talepleri doğrultusunda Kurban Pazarı alanını bu yıl ilçemizin farklı bir bölgesine taşıdık. Yenikent Mahallemizde, Derince ve Körfez ilçelerinin birleştiği bölgede Kurban Pazar alanımızı alt yapısı ve gerekli tüm donanımıyla birlikte halkımızın hizmetine sunduk. Burada zaten Körfez Belediyesi’nin Kurban Pazar alanı vardı. Her iki ilçenin Kurban Pazarını birleştirerek halkımıza ilaveten bir rahatsızlık vermeden bu sorunu çözmüş olduk. Yani sayın başkan Derince’de oturan herhangi bir dostuna ahbabına sorsaydı bile, Kurban Pazarı’nın Derince sınırları içerisinde olduğunu öğrenecek, böylece araştırmadan yaptığı bu açıklamalardan dolayı komik duruma düşmeyecekti. Bir siyasi partinin temsilcisi olan insana da, dedikodulara göre değil, araştırarak makul açıklamalar yapmak yakışır.

Camilere hizmetlerimizden rahatsız mı?

Son günlerde Sayın Kayın’ın diline doladığı bir diğer mevzu ise Yeni Merkez Camii’miz. İlçe Başkanının bu konudaki açıklamaları da yersiz ve uygunsuzdur. Camiler, insanlarımızın bir araya gelerek ibadetlerini yaptıkları ibadethanelerdir. Camiler halkın malıdır. AK Parti’nin, MHP’nin, o partinin, bu partinin camileri diyerek ayırım yapmak son derece yakışıksız ve toplumumuzda karşılığı olmayan ayrıştırıcı söylemlerdir. Halkımızın ibadetlerini huzur içinde yapmaları için belediyemiz üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmektedir. Derince Yeni Merkez Camii de hem mimarisi hem de konforuyla halkımız yakışır bir yapı olarak belediyemiz tarafında halkımızın da katkılarıyla ilçemize kazandırılmıştır. Saadet Partisi’nin ilçe başkanı acaba belediyenin camilere katkılarından rahatsız mı? “AK Parti’nin camileri diyerek” acaba hükümetin cami yapmasından mı rahatsız? Sayın Kayın her canı sıkıldığında basına beyanatlar göndereceğine bize bir telefon açsaydı, bugün belki bu kadar yanılgı içerisine düşmeyecek, gerçekleri görmüş olacaktı.

12 Eyl 2014 - 10:53 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.