DİYARBAKIR’DA PROJELERE START VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne tecrübe paylaşımında bulunulması için görevlendirilen Başkan Karaosmanoğlu, Diyarbakır’da resmi temaslarda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun tecrübe paylaşımı kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirmesinin ardından bu kentte giderek başlatılacak projeleri de yerinde gördü. Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatıyla daha önce Diyarbakır’a giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da resmi temaslarda hazır bulundu.

DİYARBAKIR VALİSİNİ ZİYARET ETTİ

Önceki gün sabah erken saatlerde Diyarbakır’a giden heyette, Başkan Danışmanı Ömer Polat ve Ahmet Karadağ’da bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ilk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen görüşmede kent hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

STARTI VERİLECEK PROJELER YERİNDE İNCELENDİ

Etimesgut Kaymakamlığı görevini sürdürürken Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanan Cumali Atilla tarafından karşılanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, startı verilecek projeler hakkında detaylı bir görüşmenin ardından yerinde de incelemeler gerçekleştirdi. Bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’a eğitim ele alındığı toplantıda, yer altı ve üstü hizmetlerin yanı sıra, sosyal belediyecilik örnekleri, ulaşım, çevre ve diğer yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir paylaşımı da yapıldı.

VATANDAŞLAR VE ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile birlikte, Diyarbakır Ulu Cami Külliyesi içinde yer alan Mesudiye Medresesi’nde vatandaşlarla ve özellikle çocuklarla bir araya gelen Başkanlar, halktan gelen talepleri de yerinde dinlediler. Mesudiye Medresesi’nde Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesinde kadim şehir Diyarbakır’ın tarihine dair bilgiler de alan Başkan Karaosmanoğlu, yazma eserleri de yakından inceledi.

KOCAELİ-DİYARBAKIR DOSTLUK PARKI YAPILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehir genelinde saha incelemesi de yaparken, çevre ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra kentleşmenin olduğu büyük bir alana da Kocaeli-Diyarbakır Dostluk Parkı yapılacağını da açıkladı. Yapılacak parkın alanını da gezen Başkan Karaosmanoğlu, “Diyarbakır Anadolu’muzun tarihi ve manevi atmosferi olan kentlerindendir. Yeni atanan Belediye Başkanımızı ekibimizle beraber ziyaret ettik. Diyarbakır’ımız çok kıymetli ve değerli bir şehrimizdir. Anadolu’muzun gözbebeklerinden olan Diyarbakır, tarih ve medeniyet kültürünün yanı sıra misafirperver ve gönlü zengin insanıyla da ayrı bir güzeldir” açıklamasını yaptı.

HALKIMIZLA BİR ARADA OLMAK İÇİN BURADAYIZ

Diyarbakır’ın terör olaylarıyla anılmaktan dolayı yılgın olarak gördüğünü de belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Buraya geliş amacımız halkımızla bir arada olmak ve yerel yönetimlerde ki bilgimiz ile tecrübemizi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine paylaşmaktır. Bizler her konuda Diyarbakır’ın ve Diyarbakırlıların yanındayız. Halkımız ticaretine ve üretimine döndüğünü görmek beni ayrıca mutlu etti” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK

Diyarbakır’ın her türlü eksiğin giderilmesinde yöneticilerin yanı sıra halka da görevler düştüğünün altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yöneticilerimizin halkımızla birlikte bu öz güveni en güzel şekilde hizmetlerle bütünleştirecektir. Diyarbakır kısa bir zaman içerisinde huzurlu ve güvenli olmasının ardından kazandığı istikrarla da eski ihtişamına kavuşacaktır. Diyarbakır’da bize düşen görev ne varsa onu yerine getireceğiz. Medeniyet şehrimizin mutluluğunu insanımızla birlikte sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

24 Kas 2016 - 22:57 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.