Efe, siyasileri göreve çağırdı

KTO Başkanı Mustafa Efe çöp tesisi kurulmasına karşı çıktıkları basın açıklamasında siyasileri göreve çağırdı...

Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe öncülüğünde KTO yönetimi, Körfez ilçesinin muhtarları, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk ile STK başkanları bir araya geldi. Ortak basın açıklamasını KTO Başkanı Mustafa Efe okudu.

Başkan Mustafa Efe yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Körfez ve Derince İlçelerinin üst kısımlarında orman alanında “Çöp Tesisi” yapılmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman İdaresi’ne bir yer talebi yapıldığını öğrendik.

150 bin kişinin yaşadığı Körfez ilçesinin bu yoğun sanayi yerleşim mahalli dışında yaşam alanı olarak tek şansı tesisin yapılacağı İlimtepe bölgesidir.

Kurulması planlanan çöp tesisi, düşük yoğunluklu konut projelerinin bulunduğu bu yerleşim alanının 2 km kuzey doğusundadır. Yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe bölgesine böyle bir tesisi yapılması, Körfez’in geleceğine dair umutların yok edilmesidir.

Söz konusu tesis yeri; en ufak bir endüstriyel tesis dahi bulunmayan, bitki örtüsü ve diğer canlı varlıkları ile bakir ormanlık bir alanın tam ortasındadır. Ayrıca Kocaeli’nin markası haline gelen Çenesuyu su kaynağının üzerindedir

Bizler KTO, Körfez Esnaf Odası, Şoförler Odası, Körfez ilçesinin tüm muhtarları ve dernekleri olarak;

Doğal hayatın tahribine yol açacak, ilçeye gayriadil bir şekilde külfet yükleyecek, yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe ile birlikte Körfez’in geleceğine dair umutların yok olmasına ve 150 bin vatandaşın hayatını çekilmez hale getirerek çok büyük sosyal sıkıntılara sebep olacak tesisin bu alana yapılmamasını istiyoruz.

Bu tesisin buraya yapılmaması daha makul bir yer tespit edilmesi yönündeki taleplerimizi ilgili kuruluşlara iletmekteyiz. Çalışmalarımız neticesi, gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tüm Körfez Ve Derince halkı açısından ehemmiyet arz eden bu konuda yetki ve sorumluluğu olan tüm kurumları göreve davet ediyoruz.”

150 BİN NÜFUSA HAKSIZLIK

Konuşmasının sonunda açıklamaya devam eden Mustafa efe, yaşanan gelişmeleri aktararak, "Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme’den bu alanı tahsis olarak istemiş. İlk önce işletmeden buraya çöp fabrikası yapılamayacağına dair yazı gelmiş. Bu kez Büyükşehir Belediyesi tekrar yazı yazarak, ilde başka alan olmadığı söyleyip, isteğini tekrarlamış. Şimdi bu yazının cevabını bekliyoruz, gelecek yanıta göre farklı faaliyetlerde bulunacağız. Bu noktada siyasileri, belediye başkanlarını, STK'ları, muhtarları ve kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz. Konu hakkında bilgi hepsine iletildi. Yapılmak istenen 150 bin nüfusa haksızlıktır. Körfez ilçe, Kocaeli’nin devlete en çok gelir kazandırdığı ilçedir, bununla cezalandırılmak istenmiş olur. Çöp fabrikası ile kaçacak başka yeri olmayan Körfez halkından, hiçbir endüstriyel tesis olmayan, bakir ormanlık alanı ve temiz havası elinden alınmış olur. 150 bin nüfusun hayatı karartılmış olacaktır" dedi.

PROTESTO EDECEKLER

Yarın yapılacak olan Körfez Belediye meclis toplantısı sırasında kalabalık gurubun belediyeye giderek, toplantı sırasında yapılan çalışmaları protesto etmesi bekleniyor.

04 Oca 2016 - 22:04 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.