Emine Zeybek evlendi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’le evlenen savcı Faruk Sarıoğlu’nun adı rüşvet iddiaları ile gündem geldiği ortaya çıktı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, hayatını Savcı Faruk Sarıoğlu ile birleştirdi. Çifttin nikahı Ankara’da kıyıldı. Zeybek’in evlendiği Faruk Sarıoğlu’nun adı rüşvet iddiaları ile gündem geldiği ortaya çıktı. 2019 yılında Erzurum’da büyük bir uyuşturucu operasyonu yapılmıştı. Durdurulan bir tırın içinde 1 ton 535 kilogram eroin ele geçirilmişti. Olayın ardından açılan davada, sanıklar hakkında toplam toplam 1314 yıl hapis cezası istendi. Erzurum'daki soruşturmayı yürüten ve iddianameyi yazan savcı, daha önce FETÖ'nün kumpaslarına uğramış, Askeri Casusluk torbasına atılmış eski Askeri Savcı Melih Yıldırım'dı. Henüz soruşturmanın sürdüğü günlerde Yıldırım'ı iddialara göre Erzurum'da görev yapan Faruk Sarıoğlu aradı. Odatv internet sitesinde Barış Terkoğlu ‘nun haberine göre, Sarıoğlu, daha önce İstanbul'da görev yapmıştı. Sarıoğlu, Yıldırım'ı hemen ziyaret etmek istediğini, kendisiyle önemli bir konu hakkında görüşmek istediğini söyledi. Yıldırım, yoğunluk gerekçesiyle görüşmeyi ertelerken, Faruk Sarıoğlu, çatkapı Yıldırım'ın lojmandaki evinin kapısını çaldı. Haberde yer alan bilgilere göre Sarıoğlu, gizli yürüyen soruşturma dosyasının içindeki bilgileri kendisine vermesini istedi. Bunun karşısında Yıldırım'a nakit olarak kaç milyon dolar isterse verileceğini söyledi. Sarıoğlu, paranın Yıldırım'ın istediği kişiye, istediği yerde teslim edilebileceğini ifade etti. Endişe etmemesini, teklifi yapanların çok güçlü olduğunu, “önemli kişilerin bilgisi dahilinde” bu teklifin yapıldığını söyledi. Teklifi reddeden Yıldırım'a Sarıoğlu’nun ısrarları sürdü. Bunun üzerine Yıldırım, kendisine yapılan teklifle ilgili olarak tutanak tuttu ve Faruk Sarıoğlu’nu Adalet Bakanlığı'na şikayet etti. Kısa süre içinde HSK müfettişleri Erzurum'a gelerek inceleme yapmaya başladı. Sarığlu’nun ise görev yeri değiştirilerek Batman Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Çıkan haberin ardından ise, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Daire Başkanı Halil Koç bir açıklama yaptı, yapılan açıklamada Faruk Sarıoğlu ile ilgili şu bilgiler yer aldı; “Söz konusu haberde yer alan Cumhuriyet Savcısı Melih Yıldırım'a, Faruk Sarıoğlu isimli savcı tarafından bahse konu soruşturma olayı ile ilgili rüşvet teklif edilmesi iddiaları hakkında Melih Yıldırım tarafından tutulan tutanağın Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na iletilmesi sonucu, iddiaların araştırılması amacıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından 05/03/2019 tarihinde inceleme ve soruşturma izni verilerek müfettiş görevlendirilmiş olup soruşturmanın hâlen devam ettiği ve anılan haberde yer aldığı şekilde Faruk Sarıoğlu'nun Melih Yıldırım'a Erzurum'da göreve başlayacak hakimin Cevdet Özcan olduğunu söylediğine dair bir tespitin olmadığı hususları kamuoyunun bilgisine sunulur.”

28 Eyl 2020 - 23:03 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.