ERSOY, İZMİT BELEDİYESİ’Nİ BOMBALADI!

Muhtar İbrahim Efe’nin İzmit Belediyesi’ndeki işinden atılması ile ilgili bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy adeta belediyeyi eleştiği bombardımanına soktu. Ersoy; ‘İzmit Belediyesi’nde işçiler gizli odalarda sorguya çekildi’ diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Kocaeli Muhtarlar derneği başkanı, İzmit Belediyesi çalışanı İbrahim Efe’nin işten çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Ersoy şunları söyledi: “Kocaeli Muhtarlar Derneği başkanımız ve üyemiz olan İbrahim Efe’nin İzmit Belediyesi tarafından, sırf siyasi duruşundan dolayı işten çıkarılmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İzmit Belediyesi başkanı ve yönetimi rövanşist duygularla hareket ederek, 15 yıllık AK Parti döneminde işe alınan ve geçmişte siyaseten karşılarında duran herkese düşmanca tavırlar sergilemiş, Hitlerin Almanya’sına benzer bir uygulama ile geçmiş sosyal medya hesap paylaşımlarını bile suç saymış, işçiler bu anlamda gizli odalarda sorgulara çekilmiştir.

Seçimden önce, ‘işçilerin aşı ile işi ile oynamayacağım’ diyen anlayış, işbaşına geldiği günden beri işçilerin aşı, işi, yerleri, sürgünlerle uğraşmıştır. Seçim üzerinden 6 ay geçmiş hala ‘bankamatikçi’ söylemleri ile kamuoyunda algı oluşturmaya işçileri işten çıkarmaya, zemin oluşturmaya devam etmişlerdir. İzmit Belediyesinde ne bir bankamatikçi ne de çalışmayan bir işçi vardır. Zaten olsaydı bu zamana kadar gereği yapılır işinden atılırdı. Bugün açıklama yapan Başkan Vekili eğer bankamatikçi kim olduğunu merak ediyorsa sözde amir olarak görevlendirilen ve kendisinden talimat aldığını söyleyip işçilere sendikal baskı yapmaktan başka bir iş yapmayan kişilere baksın. İbrahim Efe çalıştığı müdürlüğünün bilgisi ve programı ile iş tanımı yapılmış ve ruhsat denetim müdürlüğünde bugüne kadar kendisine verilen görevleri yapmaya devam etmiştir, bunun en önemli delili basında yer alan İzmit Belediyesi ruhsat denetleme haberlerinde kendisinin de bulunduğu onlarca fotoğrafta çok net görülmektedir. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 13.9.2019 tarihine kadar da bu şekilde çalışmaya devam etmiş 13.9.2019 tarihinde İzmit Belediyesi tarafından kendisine gönderilen tek ihtarname de kart okutmasına geçmesi tebliğ edilmiş kendisi de o günden sonra kart okutmaya devam etmiştir. Madem İbrahim Efe işe gelmiyor ve bankamatik memuru idiyse 1 Nisan 2019 tarihinden beri görevde olan bu yönetim İbrahim Efe’nin işine neden son vermemiştir? Neden altı ay haksız yere maaş ödemiştir, başkan vekili bu kişinin söylediği gibi İbrahim Efe’ye defalarca uyarılması söz konusu değildir, böyle bir uyarı olsaydı muhakkak disiplin kuruluna sevk edilmesi lazımdı ve disiplini kurulu her tutulan tutanak için birçok kez toplanması gerekecekti, ancak İbrahim Efe için disiplin kurulu tek bir sefer toplanmıştır.

İbrahim Efe hem İzmit Belediyesi aynı zamanda da muhtarlar derneği başkanlığını başarıyla yürütmektedir. Bu uygulama tamamen siyasidir, İbrahim Efe’nin siyasi düşüncesinden dolayı İzmit Belediyesi tarafından iş akdi fesih edilmiştir. İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Tavşantepe Muhtarları olan ve İzmit’in değeri olan bu işçi arkadaşımız ve bundan sonrada iş akdi haksız olarak fesih edilen arkadaşlarımız için her türlü yasal mücadele yapacağımızı ifade ediyoruz, yarın saat 17:30 İzmit Belediyesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacağımızı da kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

#

15 Eki 2019 - 20:20 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.