"GÜMÜŞHANE TANITIM GÜNLERİ"NE YOĞUN İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Gümüşhane Tanıtım Günleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günleri Gümüşhane ile devam ediyor. 8 Kasım'da başlayan Gümüşhane Tanıtım günleri 11 Kasım'a kadar Büyükşehir Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın katkıları ile hazırlanan tanıtım günlerinde Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yapısı ile kendine has yöresel ürünler sergileniyor. Tanıtım günleri, Kocaeli'ndeki Gümüşhanelilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

YÖRESEL TATLAR

Gümüşhane tanıtım günlerinde tarihi ve turistlik mekanların tanıtımları yapılırken, yöresel ürünler de sergilenmeye devam ediyor. 2 bin 500 metre rakımda üretilen organik çiçek balından pestil-kömeye, kuru fasulyeden sirona bir çok yöresel tat, tanıtım günlerinde Kocaeli'nde yaşayan Gümüşhaneliler ile buluşuyor. Ayrıca tanıtım günleri etkinliğine gelen vatandaşlara Büyükşehir standında, Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinden olan mancarlı pide ve pişmaniye ikramı da yapılıyor.

TURİSTLİK VE TARİHİ MEKANLAR

Anadolu Kocaeli'nde konseptiyle hazırlanan tanıtım günlerinde Gümüşhane'nin yöresel tatlarının yanı sıra bir çok turistlik ve tarihi mekanları da Gümüşhane Valiliği stantında tanıtılıyor. Karaca Mağarası, Santa Harabeleri, (Eski Şehir) Süleymaniye Mahallesi, yaylalar, şelaleler, doğal göller ve yüzlerce yıllık tarihi köprülerin tanıtımı yapılıyor.

11 Kas 2018 - 20:45 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.