Hakkaniye Köyü’nde tablet heyecanı

Büyükşehir Belediyesi İzmit İlçesi’nin Hakkaniye Köyü’ndeki 7. Sınıf öğrencilerine tablet dağıttı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik tablet dağıtımı kapsamında İzmit İlçesi’ne bağlı Hakkaniye Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine tablet hediye edildi. Köy okulu bahçesinde gerçekleşen törende çocuklar tabletlerini almanın sevinci yaşadı.

130 YILLIK KÖYDE

Büyükşehir Belediyesi eğitime teşvik amacı ile hayata geçirdiği tablet dağıtımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kocaeli’deki tüm 6 ve 7. sınıf öğrencilerine bu sene 56 bin 439 adet tablet verilecek. Kocaeli’nin 130 yıllık geçmişe sahip Hakkaniye Köyü’nde de tabletler sahiplerini buldu. Hakkaniye İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törenle 7. Sınıf öğrencileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Karaosmanoğlu ve protokolün elinde tabletlerini aldı.

GENİŞ KATILIM

Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun birbirinden güzel parçaları ile vatandaşların eğlendiği törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, il ve ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

135 BİN BİLGİSAYAR VE TABLET

Tablet dağıtım töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilere ve eğitime her zaman büyük önem verdiklerini dile getirerek, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler her şeye değersiniz. Dağıtacağımız tabletler hayata bakış açınızı değiştirecek. Sizin ufkunuzu genişletecek. Bu tabletlerle belki de geleceğin mühendisleri, bilim adamları olacaksınız” dedi. Başkan Karaosmanoğlu ilköğretim okulu öğrencilerine 5 yılda 135 bin 472 bilgisayar ve tablet dağıttıklarını ifade ederek eğitime verecekleri desteği hız kesmeden devam ettireceklerinin altını çizdi.

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise Hakkaniye Köyü’ne çok amaçlı spor salonu müjdesini vererek eğitim-öğretim yarıyılında 5. Sınıf öğrencilerine bisiklet dağıtacaklarını ifade etti. Ardından 7. sınıf öğrencilerine tabletler dağıtıldı. Öğrencilerin heyecanı yüzlerinden anlaşırken sevinçleri görülmeye değerdi.

24 Eki 2013 - 11:20 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.