İŞKUR Körfez Belediyesi’nde

Körfez Belediyesi kentte ki iş istihdamını arttırmak için İŞKUR ile protokol imzaladı...

Her iki kurum arasında yapılan işbirliği anlaşmasına göre İŞKUR, Körfez Belediyesi hizmet binasında “hizmet noktası ” oluşturarak, iş başvurularını kabul edecek ve vatandaşlara iş imkanı sağlayacak. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, protokolün içeriğine ve işlevine değinerek, "İŞKUR ile imzalanan protokolle İstihdama, Sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz “dedi. Başkan Baran, “Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle belediyeler sadece altyapı ya da üst yapı gibi temel belediyecilik hizmetleri yapmıyorlar. Vatandaşların her türlü dertleriyle dertleniyor taleplere çözüm üretiyorlar. Bizde bu kapsamda Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz ile protokol anlaşması imzaladık. Biz bu anlamda belki insanımıza kurum olarak daha yakın olmamız münasebetiyle bir köprü vazifesi göremeye, ufuk açmaya imkanları insanımızın, milletimizin hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda istihdama, sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz. İŞKUR ile işbirliği yaparak hizmet talebini yerine getirmeye çalışıyoruz, umarım bereketli çalışmalar yaparız. İşsizliğin azaltılması ve çalışanlarımızın mutlu olması anlamında süreçlerine katkı sağlarız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BARAN HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ ULVİ YILMAZ’A İLETTİ

Belediye Başkanı İsmail Baran konuşmasının bölümünde kısa bir süre önce göreve başlayan İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Baran, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz’a görevinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak bütün İŞKUR çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diledi.

YILMAZ: HERKESE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, ise konuşmasında “Körfez gibi sanayinin kalbinin attığı bölgede var olan kurumlardan Körfez Belediyemize aktarılan istihdam ve işe alım taleplerinin paylaşımında önemli bir adımı atmış olacağız. ’Körfez Belediyesi ile yapmış olduğumuz bu protokol sonrasında hizmet noktalarında iş arayan kaydı almak ve güncellemek, iş arayanların profillerine uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvuruları takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak gibi hizmetlerin halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız hizmeti yerinden yani Belediyemizden alma imkânını bulacaklardır. Bu güzel bir hizmet vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ediyorum. Körfez Belediyesi dışında tüm İlçe Belediyesinde hizmet noktalarımız bulunmaktadır. Belediyelerimiz sayesinde bu hizmet noktalarında İŞKUR hizmetleri yerinde sunulmaktadır. Bundan sonra ailemize Körfez Belediyesi de katılmıştır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz düzenlenen protokole imza attılar.

18 Ara 2015 - 12:01 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.