İSMAİL BARAN MUHTARLARI UNUTMADI

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş olan Muhtarlık Teşkilatının Muhtarlar Gününü kutlayan bir mesaj yayımladı...

Geçen yıl çıkarılan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim'de kutlanan Muhtarlar Günü ile ilgili mesaj veren Belediye Başkanı İsmail Baran, Mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu söyledi.

“Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören Muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın en önemli sesidir. Yerel yönetimlerin temel yardımcılarında olan muhtarlıklarımız bu önemli işlevlerden olsa gerek, yüzyıllardır halen bu ulvi görevi yürütüyor. Körfez Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Bu nedenle şahsım, değerli yol arkadaşlarımı yani muhtarlarımızı belediyemizin fahri meclis üyeleri olarak görüyorum. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

Belediyemizin çalışma ve vizyon projelerini muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız ile her ay istişare toplantısı gerçekleştiriyor, değerli yol arkadaşlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyoruz.

Halkımıza hizmet noktasında yeşille mavinin buluştuğu ilçemizde mahalle muhtarlarımızla iletişimimizi her an sürdürmekteyiz. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel duygu ve düşüncelerle bütün muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü” nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" mesajını verdi.

18 Eki 2016 - 18:31 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.