İSU’NUN BAKIN KAÇ MİLYON BORCU VAR?

2019 yılı ilk genel kurulunda konuşan Ali Sağlık, İSU’nun İller Bankasına 252 Milyon TL borcu olduğunu belirtti

İzmit Su İşletmeleri (İSU) 2019 yılı birinci genel kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İSU’nun 2018 yılı faaliyetleri ve gerçekleşen gelir-gider bütçeleri açıklandı. İSU genel kurulunda 2018 yılı faaliyet raporu karara bağlanırken, 2018 yılı bilanço, kesin hesap, taşınır kesin hesap ve denetçiler raporu görüşülerek karara bağlandı.

894 MİLYON GELİR

Genel Kurulunda konuşan genel müdür Ali Sağlık: “3 Bin 505 kilometrekare büyüklüğe sahibiz. İçme uyu şebeke uzunluğumuz 8 bin 934 KM’dir. 2018 yılı sonu itibariyle 796 bin aboneye ulaştık. 2015 yılında 1934 olan sayımız 1570’e düştü. 2018 yılı sonunda 163 Milyon metreküp Kocaeli’ye su sağladık. 2018 yılı sonu ile ilgili kayıp kaçak oranı olarak 29,9 oldu. 2018 yılı gerçekleşen bütçe rakamlarına baktığımıza 2018 yılı sonunda 894 Milyon 414 Bin TL gelirimiz olmuş. Bu tahminin yüzde yüzüne denk geliyor. 2018 yılı Gider bütçesi ise 993 Milyon 347 Bin TL oldu. 2019 yılı tahmini gelir bütçesi 920 milyon 974 Bin TL, gider bütçesi ise 1 milyar 89 Milyon Bin TL. İller Bankasına ise 252 Milyon TL borcumuz var” dedi.

İSU’NUN AMACI KAR DEĞİL

İSU Genel Kurulunda CHP grubu adına konuşan Engin Taşdemir, “iSU'nun asıl amacı kâr değil, vatandaşa hizmet etmektir. Kocaeli ilinin su ve kanalizasyon ihtiyacını karşılan İSU'nun, 2018 yılı faaliyet kârı 179 milyon 585 bin 802TL'dir. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıtılar göz önüne alınarak, Mayıs 2019 itibari ile Kocaeli genelinde konut, sanayi ve ticari işletmelerde kullanılan içme suyu kullanımında net yüzde 40 oranında indirime gidilmesini talep ediyoruz. İçme suyunun kutsal bir hak olduğunu düşünürsek, vatandaşın bir nebze rahat nefes alması için yapılacak bu su indiriminin, Kocaeli halkına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak vermiş olduğumuz önergenin İSU genel kurulunda gündeme alınarak, meclis onayına sunulmasını talep ediyoruz" dedi. CHP grubunun suya indirim önergesi oy çokluğu ile reddedildi. İSU Genel Kurulunda söz alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet “Bizim de İSU’dan dolaylı yoldan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden 5 milyon TL alacağımız var. Acaba İzmit halkının bu parası ne zaman ödenecek? Bayramdan önce ödenirse çok memnun oluruz” dedi.

YERİNE GETİRMEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Yahyakaptan’daki K2 Kavşağı projesinden bizim de İzmit Belediyesinden 5 milyon TL alacağımız var. İzmit Belediyesi o protokolde üzerine düşenleri yerine getirmedi” dedi. Yanıt veren Hürriyet, “O protokol hukuka aykırı. Gerekirse bir hukukçu olarak o protokolün hatalı ve hukuka aykırı olduğunu anlatırım” ifadelerini kullandı.

NEVZAT BEYDEN TAHSİS EDİN

Karşılık veren Büyükakın, “İzmit Belediyesi sözünü tutmadı” ifadelerini kullandı. Hürriyet, “Sizin partinizin başkanıydı benden önceki başkan. Gidin Nevzat beyden tahsil edin. Gerekirse kişisel borç düzenleriz. Ben İzmit halkından o parayı istiyorum” dedi. Büyükakın da, “Bizim de İzmit Belediyesine ücretsiz tahsil ettiğimiz arsalar var. Biz de bunları geri mi isteyelim?” diye sordu. Hürriyet ise, “Ben parayı İzmit adına istiyorum” dedi.

VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ

Büyükakın buna cevaben, “Siz isteyince İzmit adına istiyorsunuz da biz isteyince kendimiz için mi istiyoruz? Biz de bu vatandaşa hizmet ediyoruz” dedi. Bunun üzerine konuyu değiştiren İzmit Belsdiye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Zaten bizim şantiyelerimizi de kapatmışsınız” dedi.

EKSİK BİLGİLENDİRMİŞLER

Büyükakın ise, “Sizin bir şantiyeniz yoktu. Bahsettiğiniz döküm sahası konusunda sizi eksik bilgilendirmişler. O bölgede şehir hastanesinden çıkan atıkların yola takviye yapılması için kırıldığı yerdi. Ama buraya hafriyat dökmeye başladınız. Bu daha önceden süregelen bir konu. Biz de kapattık” dedi. Hürriyet ise, “Demek ki bize denk geldi. Önceki dönemde kapatılmamış. Biz gelince hemen kapatıldı” dedi ve tartışma sona erdi.

16 May 2019 - 20:10 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.