İzmit Körfezi Kocaeli halkını çağırıyor

Başkan Karaosmanoğlu, temizlenen ve tazelenen yüzüyle İzmit Körfezi’nin denize girmek isteyen Kocaeli halkına kucak açtığını söyledi...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi’nin artık pırıl pırıl gülen yüzüyle ve kollarını açmış bir şekilde Kocaeli halkını denize girmeye davet ettiğini söyledi. Körfezde düzenlenen açık su yüzme yarışlarına katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmişte kokudan yanına yaklaşamadığımız İzmit Körfezi, artık Kocaeli halkını pırıl pırıl ve sağlıklı sularda kulaç atmaya çağırıyor” dedi.

AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Cebeci, Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer’deki halk plajlarında düzenlenen açık su yüzme yarışları büyük ilgi gördü. Yüzlerce sporcu bu yarışlarda İzmit Körfezi’nin tertemiz sularında altın madalyayı kazanmak için kulaç attı. Dereceye giren sporcular kadar, yarışmayı takip edenler de heyecanlı saatler yaşadı.

BAŞKAN YARIŞLARA KATILDI

Açık su yüzme yarışlarını yakından izleyen ve sırtına yazılan 041 numarasıyla yarışlarda kulaç atan Başkan Karaosmanoğlu, yüzlerce sporcu ve plajları dolduran tatilcilerle İzmit Körfezi’nin keyfini çıkardı. 10 yıl öncesine kadar kokudan yanına yaklaşılamayan İzmit Körfezi’nde bugün yüzme yarışları düzenleniyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük mutluluğumuz Kocaeli halkının ve çevre illerden gelen vatandaşlarımızın İzmit Körfezi’ndeki halk plajlarını doldurmasıdır” ifadesini kullandı.

BURADA MEDENİYETLER KURULDU

İzmit Körfezi’ndeki halk plajlarının sadece Kocaelililerin değil İstanbul ve çevre illerden gelen tatilcilerin de gözdesi olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, “İzmit ve çevresindeki yerleşimler iç deniz olan körfezden dolayı buraya kurulmuş. Bu güzel denizimizden dolayı medeniyetler burada gelişmiş. Cumhuriyet döneminde yine denizden dolayı sanayi kenti olmuş” hatırlatmasını yaptı.

KÖRFEZ BİZE KÜSMÜŞTÜ

Sanayi ve beraberinde gelen göçle birlikte denizde ve çevrede kirlenmenin başladığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Evsel atıklar bu denize akıtılmış ve sanayi denizimizi kirletmiş. Bu büyük bir yanlış ve denize karşı yapılmış bir ayıptı. Yıllarca denizimizi küstürdük. Ama Kocaeli halkı artık denizle barıştı. Denizimizi yeniden kazanmak için kolları sıvadık. Büyükşehir’in sorumluluğu altında arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi’ni temizledik. Sanayicilerimiz artık çevreye karşı çok duyarlı. Kocaeli’nde sanayiyi çevreye, çevreyi de sanayiye feda etmedik” ifadesini kullandı.

İKİ SEVGİLİYİ BULUŞTURDUK

Her hafta sonu İzmit Körfezi’ndeki halk plajlarının tıklım tıklım dolmasından, vatandaşların aileleriyle ve çocuklarıyla neşe içerisinde denize girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Arıtma sularını bir bardaktaki su gibi tertemiz denizimize aktarıyoruz. Gemileri deniz uçağımızla kontrol altına aldık. Artık İzmit Körfezi, Kocaeli halkına bana gelin diyor. İki sevgiliyi; yani Kocaeli halkıyla denizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızla denizde yürüyoruz, uluslararası yüzme yarışları yapıyoruz. Açık su yüzme yarışları düzenliyoruz, sadece Türkiye’nin değil dünyanın gündemindeyiz. Bu güzellikleri Kocaeli halkının hak ettiğine, bu güzelliklere layık olduğuna inanıyorum. Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layıktır. Halkımızın bize verdiği görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

MAVİ BAYRAK SAYISI ARTACAK

İzmit Körfezi’ndeki Mavi Bayrak sayısını artırmayı hedeflediklerini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Çok önemli kriterleri olan iki adet Mavi Bayraklı plajlarımız var. Bunun kriterleri arasında her yıl deniz temizliğinin ölçülmesi var. Bir kez bile değerler yüksek çıkarsa geri alınıyor. Bu yıl Cebeci’ye aldık, Karamürsel Altınkemer’e iki yıldır alıyoruz. En önemli kriter suyun tertemiz ve sağlıklı olmasıdır. Darıca’da 1,5 kilometrelik sahilimizi pırıl pırıl tertemiz hale getirdik. Darıca’da hanımlar için özel plajımız var. Bizim bütün plajlarımız ücretsizdir. Hedefimiz Gölcük sahillerine de Mavi Bayrak almaktır. Sanayi kenti olan Kocaeli için bunlar çok önemli kazanımlardır” şeklinde konuştu.

28 Ağu 2013 - 11:44 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.