KADEM KOCAELİ ŞUBESİ AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisi sağladığı KADEM Kocaeli Şubesi’nin açılış programı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak, kadınların birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini oluşturmak amacıyla kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kocaeli Şubesi faaliyete geçiyor. Büyükşehir Belediyesi restorasyonunu yeni tamamladığı Portakal Hafız Konağı’nın üst katını tahsis ettiği KADEM’in açılışı protokol eşliğinde dualarla açıldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle faaliyete geçen KADEM Kocaeli Şubesi açılış programına katılım yoğun oldu. Programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Kadem Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Programda açılış konuşmasını yapan Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş, "Kadının mevcut statüsünü güçlendirmek, haklarını sağlamak için adımlar attık, destekler olduk. Bugüne kadar 24 ilde temsilcilik açtık. Bugün ise 25'inci temsilciliğimizi Kocaeli’nde açıyoruz. Bu yolda bize örnek olan çok kıymetli genel başkanımıza ve Sayın Sümeyye Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Sürekli desteğini gördüğümüz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KADEM KOCAELİ’DE SES GETİRECEKTİR

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden ifade eden KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, "KADEM kurulduğundan beridir kadınların ayak sesleri oldu. Temsilciliğimizin Kocaeli'de ses getireceğine inanıyorum. Biz bu dünyada hangi isimle nefes aldıysak o isimle yaşayacak kadınlarız. Kadınları temsil edecek KADEM çatısı altında toplanmaktan da gurur duyuyoruz. KADEM olarak bölgelere özgü çözüm önerileri ve politikalar için çalışarak temsilciliklerimiz ile kadınlara katkılarda bulunmaya çalışıyoruz. Kocaeli'de de kendine has problemler olacağını düşünüyoruz. Bugün burada kadınlar için çalışacağımızı, mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah bize tahsis edilen yerde, arkadaşlarım çok güzel ve hayırlı çalışmalar yapacaklar" dedi.

KADINLAR YÜCELİRSE TOPLUM YÜCELİR

Açılış Programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu “Kadın onur itibari ile daha önde tutulmalıdır. Kadına değer vermeyen insanların mayasında bozukluklar vardır. Kadınımızı asla ihmal etmeyeceğiz. Asla önemsizleştirmeyeceğiz. Derneğimize düşen görev de budur. Sizlerden ricamız sürdürülebilir projeler yürütmeniz olacaktır. Kadınımızı yücelttiğimiz zaman toplumumuzu da yüceltmiş olur. Kadın gülerse aile güler, kadın ağlarsa anamız ağlar. Burada çok yararlı çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Sizlere yardımcı olmak ise bizim her zaman görevimizdir” dedi.

TÜRKİYE KADIN HAKLARINDA BÜYÜK GELİŞMELER KAT ETTİ

Son 16 yıldır Türkiye’nin kadın hakları konusunda büyük gelişmeler kat ettiğini vurgulayan Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Yarım asırlık vatanın evladı olarak son 16 yıla baktığım zaman muhteşem değişimi ve sessiz devrimi görmemek mümkün değil. Bir kadının işte çalışabilmesi için 16 yıl önce bir zorunluluk vardı. 80'li yıllarda ise kadın çalışsın mı çalışmasın mı konuşuluyordu. Böyle tartışmaları yaşayan ülkeden bugün toplumun her adımında ben de varım diyen kadınlarımız var. İş gücüne katılım yüzde 34,5 olmuş. Kadını yalnızlaştırmadan, aileyi de erkeğiyle, çocuğu ve yaşlısı ile hareket ederek kendi varlığımızı hissederek yolumuza devam etmeliyiz. KADEM gerçekten çok önemli bir sivil toplum örgütü. İnsan hakları bağlamında kadınları bilinçlendiren çok güçlü bir oluşum. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

KADIN VE DEMOKRASİ GÜZEL BİR İSİM

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kadın ve demokrasi gerçekten sivil toplum örgütü olarak güzel bir isimle yola çıktı. Demokrasinin daha iyi bir noktaya ulaşmasını istiyorsak kadınlarımızın her alanda olmasını sağlamak zorundayız. Kadınlarımız iş dünyasında ve siyasette daha fazla yer almalıdır. Kadınların dünya ortalamasının biraz daha üzerinde yer aldığı nokta ise akademilerdir. Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının adına Türkiye'de çok fazla çalışmalar geliştirildi. Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya gelmesinde hepimizin yapması gereken çalışmalar bulunmaktadır. Amacımız kadınlarımızı daha duyarlı ve bilinçli hale getirmektir. KADEM'de bu yöndeki çalışmalara farklı boyutta katkılarda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ

KADEM Kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlıyor. KADEM kadın hakları, aile ve çocuk gibi birçok konuda seminer, konferans ve benzeri organizasyonlara imza atıyor. Genel Merkezi İstanbul’un Üsküdar İlçesinde bulunan KADEM’in 25 il de temsilciliği bulunuyor.

PORTAKAL HAFIZ KONAĞI

Konak, dönemin Valisi Mutassarrıf Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. Konağın yapımı 1860 yılları öncesi tarihlenmektedir. Hafız Rüştü Efendi (Portakal Hafız), Hasan Paşa’nın damadıdır. Hasan Paşa ölünce erkek evladı olmadığı için Portakal Hafız yerleşmiş ve konak bu isimle anılmıştır. Portakal Hafız, 1908 yılında Meclisi Mebusanda 1. devre milletvekili olarak görev almıştır. Konağın tarihteki belgeli kayıtları 1926 hali hazır ve 1938 imar planı göstermektedir. 1940’ta kamulaştırılan konak 1935 ve 1967’de onarım görmüş, 1970 yılında bir yangın geçirmiş ve yeniden 2 katlı olarak yapılmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında kamulaştırılan konak, projeleri yeniden aslına uygun 3 katlı olarak revize edilerek yapımına başlandı.

27 Ara 2017 - 21:58 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.