KARAOSMANOĞLU, DİLOVASI BASF ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

Başkan Karaosmanoğlu, Dilovası’nda kimyasal ürünler üzerine üretim gerçekleştiren BASF fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası’nda kimyasallar, plastikler, dispersiyonlar ve pigmentler, bakım kimyasalları, özel kimyasallar ve bitki koruma gibi birçok alanda üretim gerçekleştiren BASF fabrikasını ziyaret etti. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın da katıldığı ziyarette, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Kimya Yaratıyor“ sloganıyla çalışan BASF’ın hizmet alanları hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “Çevre konusunda toplumda ki her birey büyük hassasiyet göstermelidir. Devletin tüm kurumları başta olmak üzere yerel yönetimlerin sorumlularına yaşam alanlarımızda ki her türlü çevre olumsuzluğunu bildirmeliyiz“ dedi.

HİÇBİR FABRİKANIN İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAMAZ

Çalışanlarla olan birlikteliğinde çevre konusunda çok hassas olduğunu bir kez daha altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Organize sanayi bölgelerimiz başta olmak üzere fabrikalarımızın deşarj noktalarında İSU SCADA sistemiyle kontrolleri 7/24 gerçekleştiriyoruz. Hiçbir fabrikanın insan sağlığını tehlikeye atmasına müsaade etmiyoruz, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bakınız Dilovası ilçemize yaptığımız yeni bir arıtma tesisiyle de çevre duyarlılığımızın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’DE 800 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

BASF Kocaeli Bölgesi Fabrikalar Müdürü Muhsin Selçuk Denizligil ve Dilovası Fabrika Müdürü Ahmet İlker Can tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışanlarla birlikte öğlen yemeği yedikten sonra, fabrikanın çalışma alanları hakkında detaylı bir sunum aldı. Sunumu gerçekleştiren BASF Fabrikalar Müdürü Denizligil, “BASF, Türkiye’de ilk satışını 1880 yılında gerçekleştirdi ve 136 yıldır da bu topraklarda hizmet veriyor. Şu anda BASF Türkiye Ofisi oldukça önemli ve stratejik bir konumda yer alıyor. Faaliyet gösterdiğimiz alanlar arasında; kimyasallar, plastikler, dispersiyonlar ve pigmentler, bakım kimyasalları, özel kimyasallar ve bitki koruma gibi birçok alan yer alıyor” diye konuştu.

GENİŞ BİR SEKTÖRDE HİZMET VERİYOR

Türkiye’nin Osman Gazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi bir çok büyük projede BASF’a ait yapı kimyasallarının kullanıldığını da ifade eden Denizligil, “72 dönüm üzerinde faaliyetlerini sürdüren BASF, 2015 yılında tün dünyada ki cirosu 70.4 milyar Avro olurken, 112.000 çalışanıyla önemli bir istihdam sağlamaktadır. Türkiye’de bu sayıysa 800’ün üzerindedir. Gebze, Dilovası ve Çayırova bölgesinde bu sayıysa 350’dir. Ürünlerimiz arasında elektrik ve elektronik, otomotiv, inşaat, deterjan ve temizlik, ilaç ve kozmetik ile hayvan yemi, tarım ve gıda gibi çok geniş bir yelpazeye yayılan sektörlerde kullanılıyor. Türkiye’de Dilovası, Çayırova, Gebze, Trabzon ve Adana olmak üzere 5 üretim tesisimiz bulunuyor” bilgisini verdi.

06 Ara 2016 - 23:28 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.