KILIÇDAROĞLU, SARIBAY’A TALİMAT VERDİ!

Hürriyet’i denetleyecek İl Başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarına belediye başkanlarını denetlemeleri için yetki verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde il başkanları toplantısı düzenledi. Toplantıda 81 ilin başkanları buluştu. Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay da tatiline ara vererek Nevşehir’e gitti. Toplantı Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden sonra il başkanlarıyla ilk kez bir araya gelmesi açısından önem arz etti.

KONGRELER EYLÜL SONU EKİM BAŞI

İl Başkanı Cengiz Sarıbay, toplantıda söz alarak Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Sarıbay, Kılıçdaroğlu’na şunları söyledi: “Seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yaptık. 3 ilçe ve bir büyükşehiri İYİ Parti’ye bıraktık. Dilovası’nda aday göstermedik. Çayırova ve Karamürsel’de bireysel aday çıkarttık. 6 ilçede ittifak yaptık. 1 ilçemizi İzmit’i kazandık. Derince ve Darıca’da az farkla kaybettik. Oy oranlarımızı arttırdık.” Öte yandan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın konuşmasını da aktaran Sarıbay, “Kongreler Eylül sonu Ekim başı gibi başlayacak” dedi.

İL BAŞKANLARI DENETLEYECEK

Öte yandan Kılıçdaroğlu partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada belediye başkanlarına 7 maddeden oluşan manifestosunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarının ‘halkçı belediyecilik’ anlayışı ile yola çıkacaklarını bildirirken, açıkladığı 7 kurala uyulup uyulmadığını en başta kendisi olmak üzere, milletin partililerin, milletvekillerinin takip edeceğini duyurdu. Seçim sürecinde çalışmaların güzel yapıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, artık en büyük görevin belediye başkanlarına düştüğünü vurguladı. İl başkanları ise bu süreçte belediye başkanlarını denetleyecek. İşte 7 maddelik manifesto: 1- Yönettiğiniz belde insanlarını inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzı itibariyle ayırmayacaksınız. Belde halkının tamamını kucaklayacaksınız. 2- Belediye başkanlığı hizmetini belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için yapacaksınız. 3- Beldenizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Yatırımlarda bu mahallelere öncelik vereceksiniz. Özellikle engelli dezavantajlı gruplar ile kadınların lehine kararlar alacaksınız. Böylece toplumun bir anlamda kendisini dışlanmış hisseden kesimini kucaklayacaksınız, onlara sevgi sempati ve hizmet götüreceksiniz. 4- Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacak, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz. Yani halkçılığın en temel ilkelerinden olan sağ elin verdiğini sol el göremeyecek kuralına uyacaksınız. 5- Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Bu aynı zamanda israa mücadele demektir. Hiç kimse unutmasın kul hakkı yememek halkçı belediyeciliğin temel prensiplerinden birisidir. 6- Belediyede yönetici atamalarında kesinlikle liyakat sistemine uyacaksınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi de işi ehline vermek olduğunu hiçbir belediye başkanımız unutmayacak. Partizanlık değil işi ehline vereceksiniz.

7- Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz. Boşuna mı biz adalet yürüyüşü yaptık. Dolayısıyla bütün belediye başkanlarımız belediyeyi adaletle yönetecekler.

19 Ağu 2019 - 13:50 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.