KOCAELİ, 15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz Darbe Girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle Milli İrade Meydanı’nda anma programı düzenlendi.

KOCAELİ, 15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK OLDU
Haber albümü için resme tıklayın

YOĞUN KATILIM

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. 251 şehit 2 bin 198 gazi verdiğimiz gece, kentimizde bir dizi anma programıyla anıldı. Sabah saatlerinde kent protokolünün Bağçeşme Şehitliği’ni ziyaret etmesinin ardından Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlar, 16 Temmuz sabahının ilk ışıklarına kadar bir aradaydı. Milli İrade Meydanı’nda, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER ev sahipliğinde düzenlenen anma programına Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Emine Zeybek, İlyas Şeker, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, EDOK Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Hasan Aslan, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, STK temsilcileri gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Anma programında ilk olarak sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “15 Temmuz gecesinde canını Allah için, namus için, vatanımız için canını seve seve feda eden şehitlerimizi minnetle anıyorum. Gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Biz bunu tarih boyunca hep yaşadık. Malazgirt’de yaşadık, Kosova’da yaşadık her cephede yaşadık. Su uyur düşman uyumaz. Bir daha 15 Temmuz’u yaşamamak için kardeşliğimiz önemli. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, adalete olan bağlılığımız namusumuz kadar değerlidir. Düşman yeni yeni tuzaklar kurabilir. Bunun tek ilacı güçlü olacağız, bir olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Gençlerimizi o ruhla yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

“İnsanımız değerli” diyen Karaosmanoğlu, “Özellikle bu ülke için namlunun önüne geçen şehit kardeşlerimizi örnek alacağız. Ömer Halis Demir ile şahlanan şehitlerimizi unutmayacağız. Evlatlarımıza onları örnek göstereceğiz. Türkiye emin adımlarla, inançla, azimle yürümeye devam edecek. 15 Temmuz’da bizim en büyük şansımız güçlü bir Liderimizin olması. Her zaman halktan yana olan bir Liderin etrafında birleşmemizle 15 Temmuz’u büyük ölçüde defettik. Onların uzantılarını da fark edeceğiz. Çünkü bütün dünyanın gözü bizde. Bize diz çöktürmek istiyorlar ama çökmeyeceğiz. Türk halkı her şeyin en güzeline layık. Başkaları kıskansa da biz yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ BÜYÜKLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYDU

Karaosmanoğlu’ndan sonra sözü alan eski Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Büyük milletler büyüklüklerini zor zamanlarda ortaya koyarlar. Zor sınavlar milletlerin kaç ayar olduğunu gösterir. İşte 15 Temmuz’da bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu ortaya koyan bir gece oldu. Ben de o gün Milli Savunma Bakanı’ydım. Maalesef haber alır almaz anladık ki bu FETÖ’nün darbe girişimi. Hemen bu darbeyi püskürtmenin çalışmalarına başladık. Siz milletimizin desteği, Rabbimizin yardımıyla atlattık. Akşamın ilk ışıklarıyla hainler darbeye kalkıştı. Zannettiler ki bu millet darbeyi kabul edecek. Ama işin böyle olmadığı Cumhurbaşkanımızın milletimizi alanlara çağırmasıyla ortaya çıktı” diye belirtti.

ALTIN BİR SAYFA

“Bütün Türkiye’de halk göğsüyle darbeye karşı koydu” diyen Işık, “Bu hainler nasıl sert bir kayaya tosladıklarını gecenin ilk saatlerinde anladılar. O gece millet bir bütün olarak darbecilere karşı koymayı bildi. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerle ne kadar övünsek azdır. Allah hepinizden razı olsun. O gece 251 kişi şehit oldu. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimiz vatanı için, milleti için Hakka yürüdüler. Onların hakkını ödeyemeyiz. 2 bin 193 gazimiz var. Rabbim acil şifalar versin onlara. 15 Temmuz, Türk milletinin dünyaya ders verdiği tarihi bir gün oldu. Bu sebepten 15 Temmuz demokrasi tarihimizde altın bir sayfadır. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

TÜRK MİLLETİ İZİN VERMEDİ

Işık’tan sonra kürsüye çıkan Vali Hüseyin Aksoy, “15 Temmuz gecesi Türkiye’de hain bir darbe teşebbüsü yapılmak istendi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası egemenliğin millete ait olduğunu söyler. O gece buna karşı koymak istediler. Ancak buna Türk milleti izin vermedi. Tüm Türkiye’de milletimiz darbe girişime karşı koydu. Bu mücadelede özellikle canı pahasına ortaya çıkan kahraman evlatları şehit verdik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Böylesine önemli bir başarıya imza atan halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye belirtti.

16 Tem 2018 - 00:24 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.