KOCAELİ BİLİŞİM FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye’nin büyüme potansiyeline sahip bilişim ve iletişim teknolojileri, Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı’nı hayata geçiriyor. Türkiye'nin ilk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda dev teknoloji firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimleri bir araya gelecek. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle kapılarını açacak. Fuar 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.

FUARIN ANA TEMASI SANAL GERÇEKLİK

Fuar kapsamında; sanal ve artırılmış gerçeklik, bilişim, yazılım geliştirme, bilgi yönetimi, siber güvenlik sistemleri, mobil yazılım teknolojileri, tüketici elektroniği ürünleri, endüstriyel otomasyon, 3D, simülasyon, sanal gerçeklik, yeni nesil eğitim setleri, robotik, maker, akıllı ev teknolojileri, akıllı şehirler, GSM sektörü, endüstri 4.0, interaktif eğitim yazılımları, web, network ve bireysel veri güvenliği, yapay zeka, akıllı çözümler alanlarında Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

BİLİŞİM FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK

Dijital sektörde fuar ve festival anlayışını bir araya getirecek olan Kocaeli Bilişim Fuarı, 5 bin metrekarelik alanda misafirlerini ağırlayacak. Bilişim firmaları, alan içi ve alan dışı etkinliklerle sektöre gönül verenlerin karşısında olacak. Sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş uçuş simülatörleri, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek.

BİLİŞİMİN DEV FİRMALARI ALANDA OLACAK

Turkcell, Microsoft, Samsung, Türk Telekom, Vestel, General Mobile, Havelsan, THY, Casper ve Canon gibi sektörün lokomotif firmalarının yanı sıra Kocaeli’den de bilişim firmaları fuarda açacakları stantlarda ürünlerini sergileyecek. Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları da fuarda yer alacak. Fuarda ziyaretçileri 89 firma ile çeşitli alanlardan oluşan 117 farklı stant bekliyor.

KENDİ JURASSİC PARKI’NI YAP!

Artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip dinozor setleriyle her evde bir Jurassic Park olacak. Fuarda sergilenecek 3 boyutlu dinozor setleriyle çocuklar, binlerce yıl önce yaşamış dinozorlarla tanışacak. Çocuklar dinozorlarla çekilmiş fotoğraf ve kamera görüntülerini sosyal medyadan arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

İNSANSI ROBOT SANBOT BİLİŞİM FUARI’NDA

Bilişim Fuarı’na gelenleri insansı robot Sanbot karşılayacak. İnsansı robot Sanbot; karşılama, yönlendirme ve servis robotu olarak kullanılabildiği gibi, sorulan sorulara cevap veriyor, hatta satış bile yapabiliyor.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ GÜVENLİKSİMÜLATÖRÜ

Fuarda Sanal Gerçeklik(Virtual Reality)’in en gelişmiş örneklerinden olan ‘’Güvenlik Güçleri Operasyon Simülatörü’’ sergilenecek. Türkiye’de sanal gerçeklik sistemlerini profesyonel askeri eğitimler alanında hayata geçiren ilk örnek olan Comtra savaş simülasyonunu ilk deneyen ise o dönemde Milli Savunma Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık olmuştu. Bu sistem dünya üzerinde sadece ABD ve Türkiye’de bulunuyor.

MADE İN GEBZE LOGOLU ATAK ROBOT

Türkiye’nin endüstriyel robot markası olmaya aday ATAK Robot, Made in Gebze logosuyla fuarda görücüye çıkıyor. Kocaelili bilişim firmalarının da yer aldığı fuarda Made in Gebze logolu endüstriyel robot olan ATAK Robot’un çok ilgi çekmesi bekleniyor.

22 Kas 2017 - 14:19 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.