Kocaeli’nde mezarlık bulmak artık daha kolay

“Kocaeli Mezarlık Bilgilendirme ve Yönlendirme” uygulamasıyla Kocaeli genelindeki on binlerce mezar kolaylıkla bulunabiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi geliştirdiği “Kocaeli Mezarlık Bilgi ve Yönlendirme Sistemi” akıllı uygulamasıyla vatandaşlar, istedikleri kişinin mezarını kolay bir şekilde bulabiliyor. 17 kabristanlıktaki yaklaşık yüz bin mezarın tek tek fotoğrafı çekilerek kurulan sistem ile mezar yerinin bulunması için uygulama indirildikten sonra isim ve soy isim bilgilerinin girilmesi yeterli.

YÜZBİN MEZARIN FOTOĞRAFI TEK TEK ÇEKİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ile Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ortaya çıkan projede, yüzbin mezarın fotoğrafı tek tek çekildi. Her mezarın yeri, harita üzerinde ayrı ayrı olarak konumlandırıldı. Özverili bir çalışmanın sonucunda kullanıma sunulan uygulamada ‘git’ denildiğinde özel araç, toplu taşıma veya yürüme seçeneklerinden herhangi biriyle mezarlığa ulaşım sağlanabiliyor.

VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLAYAN UYGULAMA

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Mezarlık Bilgilendirme ve Yönlendirme uygulamasıyla, vatandaşların mezar ziyareti sırasında zahmet çekmeden istediği mezarı bulabilmesi amaçlandı. Uygulama ile “Kabir Arama” bölümünde mevtalar ad, soyadı, baba adı ve ölüm tarihi kriterlerine göre sorgulanabiliyor. Sorgu sonucunda mezar taşı fotoğrafı görüntülenebilmekte, “Kabire Git” butonu ile araç/toplu ulaşım/yürüme kategorilerinde rota oluşturulabilmekte ve sesli navigasyon yapılabilmekte. Uygulama İOS ve Android marketlerinden, akıllı cep telefonlarına, tablet ve diğer mobil cihazlara kolaylıkla indirilebiliyor.

AKILLI ŞEHİR UYGULAMASI

Uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram “Arkadaşlarımı bu güzel uygulamayı ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırdıkları için teşekkür ediyorum. Hakikaten biz Kocaeli'nde vatandaşlarımıza Akıllı Şehir Kocaeli derken belediye hizmetlerine çok kolay ulaşabilmelerini temin etmeyi amaçlıyoruz. Bu uygulama vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği ve kullanabileceği bir uygulama. Kısacası insanları mutlu etmek bu şehirde yaşamaktan memnun olmalarını temin etmek için böyle uygulamaları hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

4 ANA BÖLÜM

Genel Sekreter Bayram, ”Vatandaşlarımızın vefatlar, cenaze merasiminin yapılacağı yer, defnedilecek mezarlık alanı gibi bilgilerden haberdar olması amaçlanıyor. Uygulama içerisinde Günlük Vefat Bilgileri, Mezarlıklar, Kabir Arama, Cenaze Hizmetleri/Bilgilendirme olmak üzere 4 ana bölüm bulunuyor. “Günlük Vefat Bilgileri” bölümünde vefat edenin kimlik bilgileri, cenaze merasiminin yapılacağı yer, cenazenin kaldırılacağı vakit bilgilerine ulaşılabiliyor” ifadelerini kullandı.

SESLİ NAVİGASYON

‘’Mezarlıklar” bölümünde Mezarlık Adı, Adresi, Sorumlu kişinin iletişim bilgisi bulunmaktadır. Aynı zamanda “Nasıl Giderim” butonu ile araç/toplu ulaşım/yürüme kategorilerinde rota oluşturulabilmekte ve sesli navigasyon yapılabilmektedir. ‘’Cenaze Hizmetleri/Bilgilendirme” bölümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen cenaze hizmetleri listelenmektedir. Uygulamayı kullanabilmeniz için Android uyumlu mobil cihazınız ile Google Play Store platformundan veya IOS uyumlu mobil cihazınız ile Apple Store platformundan "Kocaeli Mezarlık" kelimeleri ile sorgulayıp uygulamamızı yüklemeniz yeterlidir.

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.bel.kocaeli.mbys linkini tıklayarak da Google Play Store platformundan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

15 Haz 2018 - 14:10 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.