KÖRFEZ, KAHRAMANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Körfez Belediyesi düzenlediği etkinlikle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kahramanlık sergileyen isimleri Körfez’de ağırladı...

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnerek tankın önüne yatan Metin Doğan, baş haini alnından vurarak şehadet şerbeti içen Ömer Halisdemir’in ağabeyi Savaş Halisdemir, şehit Ömer Halisdemir için yazdığı şiir ile büyük beğeni toplayan Dursun Ali Erzincanlı, Şerife Boz ve eşi Hasan Boz o gece yaşanılanları Körfezliler ile paylaştı.

BARAN: 70’DEN 70’E BÜTÜN KÖRFEZ MEYDANLARDAYDI

Açılış konuşmalarını Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran gerçekleştirdi. Belediye Başkanı İsmail Baran, “15 Temmuz gecesi 70’den 70’e bütün Körfez meydanlardaydı. Nöbet yerlerini 27 gece boyunca terk etmeyen siz değerli halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna 15 Temmuz gecesi canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyorum. 15 Temmuz’da bütün Körfez iki aylık bebeğinden 102 yaşındaki ninesine kadar, alevisi-sünnisi, sağcısı-solcusu herkes meydanlarda ve Körfez’i, ülkemizi savunmaya hazırdı. 15 Temmuz Kahramanlarını ilçemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün fazla söze gerek yok kahramanlarımız burada, bizde o geceyi onlardan dinleyeceğiz” dedi.

KÖRFEZ AYNI HEYECAN İLE SALONDA

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ise gerçekleşen programın önemine dikkat çekerek, “27 gece boyunca meydanları yorulmadan, bıkmadan doldurdunuz. Ve görüyorum ki bugünde aynı heyecanla salondasınız. Siz değerli halkımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Kahramanlarımıza da ilçemize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAN: BİNLERCE KEZ GÖZÜMÜ KIRPMADAN YAPABİLİRİM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Dünya Kuran-ı Kerim güzel okuma birincisi Ali Tel’in Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Daha sonra 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından geçekleştirilen darbe girişimi sırasında tankların önüne yatarak büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Metin Doğan sahneye gelerek, “Aynı şeyi binlerce kez gözümü kırpmadan yaparım” dedi. Metin Doğan, “Ben aslında herkesin yapabileceği bir şeyi yaptım. Beni ön plana çıkaran oraya hızlı gitmem ve olaya hızlı müdahale etmem oldu. Bu ülkede o tankın önüne yatabilecek milyonlarca insan var. Ben de aynı şeyi binlerce kez gözümü kırpmadan yapabilirim” şeklinde konuştu.

Tankın önüne yatınca sadece ölümü düşündüğünü kaydeden Doğan, “Ben hareket halindeki bir tankın önüne yattım, tankı durduracaklarını hiç düşünmedim ve kesinlikle ezileceğimi düşünüyordum. Önüne yattıktan sonra tank son anda durdu, hareket etmeyince de altında beklemenin abuk sabuk (anlamsız) olduğunu düşündüm ve ayağa kalktım o sırada da içindeki askerlere arka (geri) dönmelerini söyledim. Ancak onlar tankı yine hareket ettirdiler, ben de tekrardan tankın altına yattım ve tankı sonra tekrar durdurdular. Ben bir kez daha ayağa kalktım ve onlara arka (geri) dönmeleri gerektiğini söyledim, onlarda bu sefer arka (geri) gideceklerini söylediler. Ben de ikna olduktan sonra tankın önünden kalkıp kenara çekildim, onlar da arka (geri) dönüp gittiler” ifadelerini kullandı.

BOZ: TANKLARIN ORAYA KADAR GİTTİM. HİÇ KORKMADIM

15 Temmuz gecesi de Türk Milleti 7'den 70'e kadınıyla erkeğiyle darbeye kalkışan FETÖ'cülerin tanklarının önüne yatarak yeni bir destan yazdılar. Bu kahramanlardan bir tanesi de Şerife Boz'du. Darbe girişimi sırasında sokağa çıkan, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen ve Başbakan Binali Yıldırım'ı duygulandıran Şerife Boz, çocukluğunda sıkıyönetimi yaşadığını aktararak, “Bir daha aynı şeyler yaşanmasın, Cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye gittik” dedi. Şerife Boz, “Allah’ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun. Bugün sizlerle ve burada olmaktan dolayı mutluluğumu belirtmek isterim. O gece üstümü giyer giymez kendimi köprüde buldum. Üstümüzden füzeler geçti. Ağladığım anda oldu. Çok tekbir getirdim, dualar okudum. Tankların oraya kadar gittim. Hiç korkmadım, çok istekli bir şekilde gittim. Yanımda 10 yaşındaki torunum da vardı” dedi.

SAVAŞ HALİSDEMİR’DE KÖRFEZ’DEYDİ

Baş haini alnından vurarak şehadet şerbeti içen Ömer Halisdemir’in kardeşi Savaş Halisdemir’de Körfezlilerle buluştu. Abisinin mert ve merhametli olduğunu ifade eden Savaş Halisdemir kardeşi ile gurur duyduğunu belirtti. Yoğun ilgi gören Savaş Halisdemir Körfezlilerle bol bol çektirdi.

ERZİNCANLI “30 KUŞ” ŞİİRİYLE SEVENLERİNİN KARŞISINA ÇIKTI

Okuduğu şiirlerle gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı sahneye çıktı ve "30 Kuş" filmi seyredildi. 15 Temmuz gecesi Şehit Ömer Halisdemir'in yaşadıklarının tasvir edildiği filmi, salonu dolduran vatandaşlar ayakta alkışladı. Filmi izlerken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Erzincanlı, “15 Temmuz'da biz ikinci Kurtuluş Savaşı'nı yaşadık. Bir gecede millet bu savaşı kazandı. Birinci Kurtuluş Savaşı'nda bir çok kahraman çıktı ve bunların destanı yazıldı. 15 Temmuz'da da bir gecede kahramanlar çıktı. Ömer Halisdemir bu şehitlerin komutanı oldu. O gece kaderin değiştirilmesinde adeta rol oynadı. Canını verdi, vereceğinden de emindi, biliyordu. Bir destan yazdılar, biz de içimize düşen bu destanı bir şekilde okumaya çalıştık” şeklinde konuştu.

KÖRFEZLİLER SALONA SIĞMADI

27 gece Demokrasi Nöbeti tutan Körfezliler yine aynı heyecanla Tütünçiftlik Kültür Merkezindeydi. Sloganlar eşliğinde o geceyi unutturmayacağız diyen Körfezliler salona sığmadı. Salona sığmayan vatandaşlar için koridora sandalye ve ekran koyan Körfez Belediyesi, Demokrasi Nöbetinde çekilen resimleri ise sergi haline vatandaşlara sundu. Programda sonunda Başkan Baran, 15 Temmuz kahramanlarına Körfez’in sembolü olan kiraz plaketi takdim etti.

06 Eki 2016 - 22:47 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.