KÖRFEZ’DE ‘YATIRIM’ FARKI

Hem sosyal belediyecilik hem de yatırım belediyeciliği anlamında fark yaratan Körfez Belediyesi, bir taraftan gönülleri feth ediyor bir taraftan da Körfez’i güzelleştirirken geliştiriyor.

KÖRFEZ’DE ‘YATIRIM’ FARKI
KÖRFEZ’DE ‘YATIRIM’ FARKI
Haber albümü için resme tıklayın

Gerçekleştirdiği kentsel yatırımlar, sosyal projeler ve uygulamalar ile Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Körfez Belediyesi son 4 yılda hayata 400 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi. 32 milyon liralık yatırımla tamamlanan Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nde eğitim başlarken, bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda da hareketlilik getirdi. İki diğer vizyon proje Sarnıç Han ve İlimtepe Kültür Merkezi’nde de çalışmalarda sona doğru gelindi.

TEK TEK HAYATA GEÇİRİLDİ

İlklere imza atan Körfez Belediyesi Suriye’nin Azez Kenti’ndeki Türkmen Köyü’nde 550 öğrenci kapasiteli 7 derslikli bir okul yaptırdı, eğitime başladı. Eğitim dışında; Kocaeli’nin en modern müftülük binası, cami, Kuran kursları, bilgi evleri, ozanlar çadırı, spor kompleksleri ve er meydanı gibi büyük projeler de tek tek hayata geçirildi. Büyük projeler tek tek hayata geçerken, halkın içinde olan Başkan Baran, yapılan projeleri vatandaşların talep ve önerilerine göre yön verdi.

600 DÖNÜM YER KAZANDIRILDI

Kamulaştırma çalışmaları ile İsmail Baran döneminde Körfez’e 600 dönüm yer kazandırılırken, Başkan Baran’ın talimatı ile bir yıl önce başlatılan ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında kiralık araç dönemini tamamen sona erdirildi ve tamamı Körfez Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla belediyeye 100 yeni araç kazandırıldı.

23 Eki 2018 - 12:58 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.