KTO BAŞKANLARINDAN BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

Körfez Ticaret Odası Meclis Başkanı Güngör Ayhan ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle ortak bir mesaj yayınladı.

Başkanlar mesajlarında “ Mustafa Kemal Atatürk, 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan edeceğini ilk olarak 16 Ocak’ta İzmit Kasrı’nda gazetecilerle paylaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Gazetecilere bu fikri anlatırken konunun haber yapılmamasını rica ettiğini bilmekteyiz. Yakın tarihimizde yaşanan bu olay, basın mensuplarına duyulan güvenin en açık örneğidir. Bu tarihi basın toplantısı Mustafa Kemal’in ilk ve tek basın toplantısı olmuştur. Bu önemli detayı tarih satırlarından günümüze taşıyan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, her yıl 16 Ocak’ı “Basın Onur Günü” olarak kutluyor. Körfez Ticaret Odası olarak, bu haklı ve onurlu günü kutlar, basın mensubu arkadaşlarımıza onur dolu meslek hayatı dileriz” diye açıklama yaptılar.

16 Oca 2019 - 12:32 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.