KTO’DA BORÇ YAPILANDIRMASI ANLATILDI

Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Vergi Dairesi ortak çalışması ile gerçekleştirilen ‘’Kamuya olan bazı borçların yapılandırılması’’ konulu bilgilendirme toplantısı çok yoğun bir katılımla gerçekleşti...

Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Vergi Dairesi ortak çalışması ile gerçekleştirilen ‘’Kamuya olan bazı borçların yapılandırılması’’ konulu bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ve birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe rahatsızlığından dolayı katılamadı. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ve katılımcılardan müsaade isteyen Efe Erhan Coşkun ve ekibini makamında ağırladıktan sonra istirahat etmek için odadan ayrıldı.

İÇERİK ÇOK GENİŞ

Körfez Ticaret Odası Meclis Salonunda Gerçekleştirilen toplantıda mükelleflerin kamuya olan borçlarının taksitlendirilmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemelerinde tespit edilen vergilerin dava yoluna gidilmeden ödenmesi, matrah ve vergi artırımı koşuluyla geçmiş yıllara ilişkin vergi yapılandırılması yapılmaması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi konular katılımcılara çok geniş kapsamlı olarak anlatıldı.

VATANDAŞIN GEÇMİŞE DÖNÜK TEREDDÜDÜ KALMAYACAK

Körfez Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sedat Zımba kanunla ilgili yaptığı açıklamada ‘’ biliyorsunuz 3 Ağustos 2016 tarih ve 6736 sayılı ‘bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun resmi gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. İlgili Kanun’da, birçok kamu kurum ve kuruluşunun borç yapılandırılmasına ilişkin hükümler yer alıyor. Yapılandırma kanunuyla; vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak ve vatandaşın geçmişe dönük herhangi bir tereddüdü kalmayacak. Çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanunu üyelerimize anlatmak ve yararlanılmasını sağlamak amacıyla Körfez Ticaret Odası olarak bizler bu önemli toplantıyı üyelerimize tüm iletişim ağlarını kullanarak bildirdik. Körfez Ticaret Odası olarak birikmiş borçların yapılandırılması ve ticaret ile uğraşanların sırtındaki borç yükünün hafiflemesi için alınan bu kararın etkilerini kısa vadede göreceğimize yürekten inanıyoruz’’ dedi

BÜYÜMEYİ DÜŞÜNMELİYİZ

Gelişen ve büyüyen Türk ekonomisinin, dünya ile rekabete girebilmesi güçlü bir sermaye ile mümkün olduğunu söyleyen Körfez Ticaret Odası başkan yardımcısı Sedat Zımba ‘’sermayesi güçlü olan şirketler ise büyümeye ve gelişmeye açıktır. Birikmiş borç yükünü sorun olmaktan çıkartacak olan bu kanunla esnafın, tüccarın ve büyük şirketlerin sırtındaki kambur kalkmış olacaktır. Yapılan düzenlemelerin ticaretin hareket kazanmasına, firmaların büyümesine katkısının büyük olacağını düşünüyor, Körfez Ticaret Odası üyelerinin de bu kanunla tanınmış olan bu kolaylıklardan en iyi şekilde faydalanmasını istiyoruz. Yapılandırma kapsamı içerisinde olan üyelerimizin bir tanesinin bile 'ben bu kanunu duymadım' demesini istemiyoruz.

BU BİR BARIŞ YASASIDIR

Bu kanunun geçmişte borçları olan üyelerimizin bir şekilde ödeyemedikleri borçlarını yapılandırmak suretiyle ödeyebilmelerine imkân sağlayan bir barış yasası olduğunu düşünüyorum. Bu toplantının üyelerimize pek çok fayda getireceğine inanıyor, borcu olan üyelerimize ödenmesi kaydıyla hayırlı olmasını diliyorum.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, borçların yapılandırılmasıyla adına atılan adımın önemine vurgu yaparak birikmiş borç yükünün hafifletilmesi ve bitirilebilmesi adına bu adamın bir fırsat niteliğinde olduğunu söyledi. Körfez Ticaret Odası meclis ve üyelerine yönelik yapılan bu toplantının şirketlerin geleceği için önem arz ettiğini belirtti. Erhan Coşkun’un konuşmasının ardından konunun uzmanı olan bölüm kısım müdürleri yeni yasanın detaylarını ve inceliklerini anlatarak KTO üyelerine bilgi verdi. Sunum sonrası ise merak edilen soruların cevaplandırılması için soru-cevap kısmına geçildi. KTO’da düzenlenen bu toplantı katılımcılar tarafından memnuniyetle izlendi.

23 Eyl 2016 - 17:45 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.