‘Muhtar olma şansımı yüksek görüyorum’

Derince Mersincik Mahallesi Muhtar Adayı Ümit Efe, “Mevcut muhtarımızın aday olmaması, mahallenin eskisi olmam ve de geçmişte siyasi tecrübem olması sebebiyle muhtarlık şansımı yüksek görüyorum” dedi.

‘Muhtar olma şansımı yüksek görüyorum’
Haber albümü için resme tıklayın

35 yıldan beri Mersincik Mahallesi’nde ikamet etmektesiniz. Neden muhtar olmak istiyorsunuz?

Mahalleme hizmet için, bu işleri sevdiğimden dolayı insanlarla diyalogum çok iyi olduğu için muhtarlıkta oturarak vatandaşımın isteklerine cevap vereceğim. Mahallemin sorunları çok çok iyi biliyorum. Her şeyden önce kırgınlık ve dargınlıkları barıştıracağız inşallah. İnsanların gönlüne gireceğiz.

Ne iş ile uğraşmaktanız?

Ben Derince Belediyesi’nde çalışmaktayım. Belediyede 10 yıllık bir tecrübem olduğundan ötürü muhtar seçilirsem eğer ikili diyaloglarımı kullanarak mahalleme daha iyi hizmette bulunacağım.

Mevcut muhtar yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Şu an sizinle beraber 3 kişi muhtarlık için yarışacak. Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Geçmişte siyasi tecrübem olması ve mahallenin eskisi olmam sebebiyle şansımı yüksek görüyorum. Ben sadece Mersincik’te değil, Derince’nin tamamında aktif olan, çevresi geniş ve de ikili diyalogları son derece iyi bir insanım.

Peki muhtar seçildiğiniz zaman mahallenizde yapmayı hedefleriniz projeler neler?

Mahallemizde örneğin gençlerin top oynayacağı bir saha yok, kadınlarımızın sosyal aktivite yapabileceği yerler yok. Mahalle konağımızı daha aktif hale getirmek gerekiyor. Belediyemizin sosyal hizmetleri olan örneğin yüzme havuzu gibi yerlere mahallemizin gençlerini ve çocuklarını yüzme etkinliğine götürmek ve bunun için servis imkanı sağlamak. Bunların öncüsü olup, koordinesini sağlayacağız.

Bir ay önce muhtar adaylığınızı açıklandınız ve açıkladıktan neler yaptınız?

İnsanlarla birebir diyaloga girdim. Mahalle büyüklerimin onayını alarak çıktım. Mahallem de herkesi tanıdığım için şimdiye kadar hemen hemen herkesin elini sıkmaya çalıştım diyebilirim. Muhtar seçildiğim zaman mahallemizin üst kesimi olan yeni yerleşim alanlarıyla eski yerleşim alanlarında yaşayan insanları birlik beraberlik içinde kaynaştıracağız.

Ümit Efe kimdir?

1981 Ordu Fatsa doğumluyum. 1984’den beri Mersincik Mahallesi’nde oturmaktayım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım ve Medya Bölümü mezunuyum. Evli, 2 erkek çocuk babasıyım.

23 Oca 2019 - 13:13 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.