Muhterem Çıtanak’a 12 yıl hapis cezası!

Kocaeli’nde iki çocuk babası işçi Muhterem Çıtanak’a sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına Alanen Hakaret” suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. 12 yıla kadar hapsi istenen Çıtanak’ın 25 Ağustos 2019’da yaptığı, paylaşımı da suç sayıldı.

Cebinde 1 TL yokken bulduğu 20 bin TL ve ziynet eşyasını sahibine ulaştırdığı için gündeme gelen Muhterem Çıtanak, “İstanbul’u sel götürüyor, beyefendi tatilde” diyerek İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan'a yanıt verince hem işinden oldu hem gözaltına alındı. Karamürsel’de bir tersade çalışırken sosyal medya paylaşımları nedeniyle işine son verilen ve polis tarafından evi basılan Muhterem Çıtanak’a bir yıl sonra dava açıldı. Karamürsel Cumhuriyet Başsavlığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer aldı. Çıtanak’ın 25 Ağustos 2019’da yaptığı “İstanbul’da sel oldu beyefendi tatilde diyecek son kişisin @RTErdogan. Ülkende beklenen darbe oldu, sen Marmaris’te tatildeydin. Darbeyi de SGK emeklisi milyoner eniştenden öğrenmiştin, Sn @ekrem_imamoglu sizin 25 yılda yapamadıklarınızı yapıyor an itibariyle” paylaşımları suç sayıldı. Çıtanak iddianamede yer alan ifadesinde, “Twitter’da çok sayıda paylaşımda darbe esnasında Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te tatilde olduğunu defalarca yazdıkları için ben de bu konuyla İmamoğlu konusunun birbiriyle benzer mahiyette olduğuna vurgu yapmak için bu paylaşımı yaptım. Suç olduğunu bilmiyordum” dedi.

26 Eki 2020 - 10:48 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.