Reklam var ama hastane yok!

"Söz verdik yaptık" denilen ama olduğu gibi duran Körfez Devlet Hastanesi'nin durumuyla ilgili EMEP'ten açıklama geldi. Açıklamada "Yenilenmeyen bir hastanenin reklamını yapmak, halka yalan söylemek değil midir?" denildi.

Reklam var ama hastane yok!
Haber albümü için resme tıklayın

Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz imzalı yapılan açıklamada hastaneye tek bir çivi dahi çakılmadığı dile getirildi. Önceki dönem AKP’li Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın Körfez Devlet Hastanesi için "Körfez’in 10 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir hastane yapacağız" dediğini hatırlatan Korkmaz, "O dönem Belediye meclisine getirilen hastane projesi oybirliği ile kabul edildi. Hatta hastane için Büyükşehir Belediyesinden onay alınarak imar planı değişikliği dahi yapıldı. 2018 yılı sonunda ise tamamlanması planlandı. 12 milyon liralık proje olduğunu söyleyen dönemin belediye başkanı Baran, 'Körfez’e yakışmıyor, Sağlık Bakanlığının 2017-2018 için yaptırım planlanmasına alınmaması üzerine hastanemizi öz kaynaklarımızla yapacağız' demişti. O dönem yeni hastane için kaynak yaratıldı. Kaynak için belediyenin bazı taşınmaz gayrimenkulleri satıldı. Hatta yapılması planlanan hastanenin 12'si yoğun bakım, toplam 87 yatak kapasiteli olacağı, yeni acil servis bölümü ile modern bir hastaneye kavuşturulacağı kamuoyu ile paylaşıldı, yerel basına haberler servis edildi. Hastane projesi tartışılmasından bu yana 3 yıl geçmesine rağmen hastane için tek bir adım atılmadı. Tek bir çivi çakılmadı" dedi.

"MEVCUT HASTANE YETERSİZ"

Mevcut hastanenin yetersiz olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Sanayi ile birlikte anılan Körfez ilçemizin nüfusu 170 bine yaklaşmaktadır, Kocaeli Valiliğinin hemen pandemi öncesi açıkladığı kronik hasta sayısının en çok olduğu ilçelerden birisidir. Vatandaşların nitelikli ve en çabuk sağlık hizmetine ulaşması en öncelikli haklarıdır. Sağlık hakkı, yaşam hakkı ile eşdeğerdir. Pandemi koşullarında halk sağlığının ne kadar önemli olduğunu yaşadık, hâlâ da yaşıyoruz. Mevcut Körfez Devlet Hastanesinin yetersizliği konusunda çokça tartışmalar dönmüştür. Hastane personellerinden aldığımız bilgiler ise şöyledir;

• Herhangi bir kazazede geldiğinden yerimiz sınırlı, kazazedeye müdahale etme şansımız azalıyor.

• Personel dinlenme alanları küçük. Örneğin 25 kişi aynı yerde dinlenmektedir.

• Hastayı canlandırma yeri ve pansuman aynı yerde yapılıyor. Bu sağlık açısından doğru değil.

• Hastanenin fiziki koşulları yetersiz olduğundan hastalar diğer hastanelere gitmektedir. Hastane personelinin aktardıkları pandemi koşullarında Körfez Hastanesinin durumunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

YENİLENMEDİ

Hastanenin taşınacağı, hatta kapanacağı söylentilerinin dönem dönem dile getirildiğini hatırlatan Korkmaz, "Önceki belediye başkanı Baran, 'Hastanenin taşınmasına, kapanmasına müsaade etmeyeceğiz. Halkımız istedi, biz yaptık. Halkımızın talebi neyse, biz hak ettiği hizmeti veririz' demişti. Ama tek bir çivi çakılmamasına rağmen Körfez Belediyesinin internet sitesinde 'yeni' yapılan hastanenin reklamlarını görebilirsiniz. Belediye sitesi yetmemiş olacak ki, belediyenin ilan panolarına hastane için 'Söz verdik, yaptık' diyerek reklamlarını yapmışlardır. Yapmadıkları bir şeyin reklamını yapmayı bir kenara bıraksınlar. Salgın bize lafta değil, gerçekte her şeyin başının sağlık olduğunu hatırlattı. Vaka sayılarının arttığı bir dönemde öncelik, nitelikli bir hastane değilse nedir? Halk hastane istedi, onlar reklam yaptı. Reklam var ama ortada yenilenen bir hastane yok" dedi.

"ŞENER SÖĞÜT NEDEN SUSUYOR?"

"Yenilenmeyen bir hastanenin reklamını yapmak, halka yalan söylemek değil midir?" diye soran Korkmaz, "Körfez Devlet Hastanesi'nin bütçesi için ayrılan paralar nerelere harcandı, kimlere peşkeş çekildi? Yapmadığınız hastanenin reklamını neden yapıyorsunuz? Dönemin belediye meclis üyesi ve Körfez Belediyesi imar komisyon başkanı olan, şimdinin Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt neden susmaktadır? Bir yılı aşkındır görevde olan Şener Söğüt neden tek bir adım atmamıştır?" bu sorulara cevap verilmesini istedi. "Körfez halkı olarak bu işin peşini bırakmıyoruz" diyen Korkmaz son olarak "Esnafından işçisine ve emekçisine vergisini verenler olarak; bu sorularımıza tek tek cevap istiyoruz. Verilen sözlerin takipçisi olacağız. Vatandaşları hastanesine sahip çıkmaya, nitelikli ve kolay ulaşılır bir hastane için birlikte mücadeleye etmeye çağırıyoruz" dedi.

19 Eki 2020 - 19:57 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.