Sırrıpaşa’da tarihin büyüsüne kapıldılar

Kocaeli’ni ziyaret eden Filistin heyeti Sekapark’a hayran kaldı, Sırrıpaşa Konağı’nda ise tarihe yolculuk etti...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak kentimize gelen Marmara Belediyeler Birliği’nin Filistin heyeti, kentsel dönüşüm projesi Sekapark ile restorasyon uygulaması alanında ödül alan Sırrıpaşa Konağı’nı gezdi. Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu Filistin heyeti, Sekapark ile Sırrıpaşa Konağı’na hayran kaldı.

GOLF ARABASIYLA SEKAPARK TURU

Marmara Belediyeler Birliği’nin Filistin heyeti, Kocaeli ziyareti kapsamında Sekapark’ta golf araçlarıyla dolaştı. Sekapark’a hayran kalan Filistin heyetine, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi hakkında bilgi verildi. Yazdan kalma bir havada Sekapark’ı dolaşan Filistin heyeti, yeşilin ve mavinin kucaklaştığı bu alan karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

SIRRIPAŞA KONAĞI’NDA TARİHE YOLCULUK

Filistin heyeti Sekapark turunu tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon uygulaması yapılan Sırrıpaşa Konağı’na geçti. Sırrıpaşa Konağı’nın eşsiz kalem işlemesi duvarları ve duvar resimleri arasında tarihe yolculuk yapan heyet, konağın tarihi büyüsünde kaybolduklarını ifade etti. Sekapark’ta ve Sırrıpaşa Konağı’nda bol bol hatıra fotoğrafı çektiren heyet kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

15 Şub 2014 - 11:18 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.