Spor Okulları başarıya doymuyor

Spor Okulları öğrencileri birinci dönemi başarıyla tamamlayarak, sertifikalarını aldı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projesi spor okulları adeta başarıya doymuyor. Sporu tabana yaymak amacıyla hayata geçirilen ve 8-9 yaş çocuklarını kapsayan büyük proje birinci eğitim dönemini tamamladı. Okullarıyla birlikte spor eğitimlerini yürüten öğrenciler, başarıları ve azimleriyle göz doldurdu. Spor Okulları öğrencileri başarı ile tamamladıkları yarı sezonu aldıkları sertifika ile taçlandırdı.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Geleceğin emanetçileri çocukların ruhen ve bedenen iyi yetişmelerine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları Projesi’yle hedefine kararlılıkla yürüyor. Spor Okulları’na devam eden 7 bin 500 öğrenci birinci eğitim dönemini başarıyla tamamladı. Türkiye’ye örnek olan proje kapsamında birinci dönemi bitiren 12 ilçedeki tüm öğrencilere eş güdümlü olarak sertifikaları verildi.

BAŞARININ ZAFERİ

Sertifikalarını spor eğitmenlerinin elinden alan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ile paylaştı. Spor Okulları’nın hayatlarına disiplin kazandırdığını anlatan çocuklar bu sayede okul ve ders başarılarının yükseldiğini söyledi. Spor Okulları’nı çok sevdiklerini söyleyen çocuklar, proje mimarı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

7 BİN 500 ÇOCUĞUN YUVASI

Spor Okulları, 2012 yılının ekim ayında faaliyetlerine başlamış ve haziran 2013’te birinci yılını tamamlamıştı. Geçen yıldan çalışmalara devam eden ve bu sezon yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte kısa süre içinde 7 bin 500 çocuğa ulaşan projede; Cimnastik, Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç branşlarına yönelik 1. ve 3. dönem katılım belgeleri tüm öğrencilere dağıtılıyor. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları, 12 ilçe ve 52 merkezde aralıksız faaliyetlerini sürdürüyor. 2. ve 4. döneme devam eden öğrencilerin Hentbol, Voleybol, Basketbol ve Futbol branşlarındaki eğitimleri haziran ayına kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları faaliyetlerini, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürütüyor.

03 Mar 2014 - 11:35 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.